Tuesday, November 15, 2022

Family Day Teratak Mak Abah Part 4~ BBQ Session

Assalamualaikum...

Hi korang...

Jom la kita sambung lagi citer family day....kang lama- lama lambat plak habis kan...dah selang- seli plak ngan citer lain ha...

Lepas jer kami bergambar, SA tukar baju...terus letak jawatan jadi photographer terus jadi AJK BBQ plak..Lamb tu SA yang marinated,yang lain- lain adik SA yang marinated, masing- masing bawak part masing- masing dan marinated sendiri...senang macm tu kan...bleh rasa lain- lain bahan perapan...


Pak Zain dengan Shah menantu no 4 dia...


SA bakar sikit- sikit dulu...BBQ ni nak kena pandai jaga api dia


Gigih kan


Adik ipar yang bongsu first time buat satay...besar- besar plak potongan daging dan ayam...xper practice makes perfect kan..













Mem besar perati dari jauh dan order jer nak makan apa















 

Bila BBQ memang rasa sedap, non stop meratah, lepas lamb...ayam...lepas ayam lamb lagi....rasa macam tak puas plak BBQ....

Lepas tu SA melayan anak- anak dara main layang- layang....takut plak diorang nak lepas tali panjang2...takut putus katanya..

Lepas tu SA pi plak kacau Aydan dan Tiya....amik gambar Tiya ...

Rasanya banyak gambar Tiya dalam hp SA ni,...minah tu plak sporting habis melayan mama dia bila halakan hp....

Lepas tu kami makan dan teruskan aktiviti mandi kolam plak....

Stay tune untuk lebih banyak gambar di kolam renang....

11 comments:

  1. Wow, sedapnya menu family day Kak SA.

    ReplyDelete
  2. fuh menjejes tengok gambar lamb..ayam..lepas ayam lamb lagi sedap tu

    ReplyDelete
  3. bestnya kak, tang bakar-bakar tu best. Mesti sedap harum je bau sate dan segala bakar-bakar tu. Makan pulak panas-panas sambil bakar sambil makan tempat lak cantik memang bestla

    ReplyDelete
  4. bestnya..meriah bila dpt gather ramai2 mcm ni kan.. family MA pun in sya Allah... dis ni wat family day mcm ni...

    ReplyDelete
  5. Ya allah byk nya bahan bbq dia hehehe.. Syiok main bakar ramai2 camni kn... Rumah ako, nak tgu adik bongsu tu blk, alamtnya mmg x main bakar2 la kami kt rumah hahah

    ReplyDelete
  6. syoknya...macam main masak-masak/ pondok-pondok...🀣

    ReplyDelete
  7. Ammi pun dok plan ngan adik bradik nak buat sate raya nanti...tapi nak marinate lagu mana pun taktau lagi hahah..ada resepi mantop sila share

    ReplyDelete
  8. kambing bakar, ayam bakar memang bestlah menu nya

    ReplyDelete
  9. Bestnya bakar bakar berkelah tepi pantai ramai ramai macam ni. Seronok sama sama masak. Budak budak mandi makan mandi makan. hehe...

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah