Friday, November 18, 2022

Family Day Teratak Mak Abah Part 7 ~ Sambung Mandi Laut

Assalamualaikum...

Hi korang...

Perangai sangat kami kan...lepas je mandi kolam kami mandi laut lagi...air dah nak pasang baru best mandi..kalau tak dah jauh ke tengah plak kan...jauh nak jalan ke tapak khemah...ngade betul memasing...yang gigih terjun laut tu la yang kat dalam gambar2 kat bawah tu...si comel Tiya dan Aydan...

Kami sambung main pasir...pas tu masuk air balik...main pasir lagi...masuk lagi dalam air...hahahaha...mengalahkan takde esok dah nak mandi laut...kecebur je memasing....

Maaf la ye gambar menimbun...memang banyak sangat gambar...x tepek takut nanti xde kenangan...kalau takde kat FB pun at least ada kenangan kat blog kan...




Kakak Dania setia mengawasi 2 entiti ni...kejap2 ke darat..kejap2 ke dalam air...x leh terlepas pandang...Aydan tu nak ke tengah je


merajuk..kakak dania x bagi ke tengah


Si cantik ni memang buat hal dia je...mentang2 dia paling kecik..nak perhatian...


dah macam pengawal pantai dah kakak Dania


mengawasi Aydan


Mama macam biasa la sambil2 jadi photographer kena gak la ada gambar sendiri


one more...


Amik gambar dari jauh






tetiba lari ke mama...menangis sebab mata masuk air...mamaaaa..mata pedihhhh....pedihhh....alahaiii princess ni


hembus2 skit mata dia then dia pi masuk air semula..lawa lak gambar ni...eh...terpuji plak



Tak ramai yang mandi area ni



Bayu beach resort dari arah pantai


Mainan diorang la ni ha...sekali pi pantai beli...pas tu tinggal...pas tu nak berkelah lagi...beli lagi...kalau murah takpe...









Lepas last kopek main pasir dan mandi laut baru la.kami naik atas...kemaskan tapak khemah, angkut barang- barang masuk apartment..

SA masuk apartment SA, mandi dan siap2 untuk dinner plak kat apartment Acu...kat situ jugak buat game Saidina...Dania main dengan sikembar..lepas tu ada majlis penyampaian hadiah menang tanpa bertanding...saje la nak seronok2...patut kena ada mini sport, tapi masa x cukup kan..nanti la next baru buat...Insha'Allah  kalau diizinkan allah kami berkumpul lagi tahun depan kan...

Kita sambung next entry....
 


8 comments:

  1. Best best tapi kita kureng sket mandi laut ni hehe.. Suka dok tepi je kuis kuis pasir sudah haha

    ReplyDelete
  2. Seronoknya mandi laut, lebih2 lagi kalau hari redup. Takde la sunburn hehe.

    ReplyDelete
  3. aduhai. pantai :)
    last Jumaat, aida & asben ride balik kampung lalu jalan pantai.
    seronok sgt hati ni.

    ReplyDelete
  4. suka pergi pantai tapi celup2 kaki je la

    ReplyDelete
  5. Seronoklah masing masing main air. Alahaii..princess sangat Tiara ni. hehe...cantik moment akak tangkap gambar tu. Memang cantik gambarnya. Tambah pujian :)

    ReplyDelete
  6. Seronok budak-budak tu main air.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah