Thursday, November 10, 2022

Ken Chan Curry ~Japanese Omelette Beef Rice Boss Belanja...

Assalamualaikum...

Korang nak tau x..hari ni SA kena paksa makan Japanese food ni...of course la boss belanja...of course jugak SA kena pi tolong beli...hari ni semua nak makan Japanese ngan Korean...berdua SAa dan Shikin pergi beli tadi...sebenarnya SA dah bawak bekal...dah tu nak buat macam mana kan...rezeki jangan di tolak...so bekal rendang ayam Mak Pah masak semalam tu simpan dalam freezer...esok la makan nampaknya...nasi memang x leh nak diselamatkan...SA lambat tadi so nasi dah basi...xde rezeki di situ...takpe la...jangan bagi tau Mak Pah ye..hahahaha...

So ini la makanan SA hari ni...untuk lunch...



SA beli kat food court NuSentral Japanese Cuisine


Dalam omelet tu ada nasi tau... 


Ni bukan kuah kari ye Jepun ye..ni kuah macam bbq tp ada rasa taucu plak...eh...x tau la nak describe macam mana...


 Alaaaa...macam nasi pattaya la...rupanya banyak je  Japanese food yang SA boleh makan...yang mentah2 macam sushi tu SA susah nak telan la..almaklumlah tekak melayu kan...


Santek tak baju kita...sweet x...lately ni suka sangat pakai kaler pink...hahaha...

Sebenarnya stress ni....kena stayback untuk Board Paper...dah la x tau pukul berapa boleh print...dah la blom siap lagi...SA masih menanti dan menanti....x tau la pukul berapa boleh lepas balik hari ni....sedihhhh....dah la esok SA balik kerja terus ke Bangi rumah adik bongsu...minggu ni nak lepak situ...bawak Mak Pah dan Pak Zain...harap- harap x jadi la print hari ni....

Apa pun...thanks boss belanja kami hari ni...

13 comments:

  1. memang cantik la SA pakai pink sesuai dgn kulit naik seri
    dah tetiba teringin nasi pattaya plk ni huhu

    ReplyDelete
  2. Kadang ubah selera sekali-sekali okey juga kan, tapi hari2 tak dapek la hahaha

    ReplyDelete
  3. org jepun suka makan sushi mentah2 gitu sbb tu dorg umur panjang., hehehe

    ReplyDelete
  4. Santek la baju soft pink macam bunga sakura mekar๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐ŸŒธ
    Kuah tu agaknya sup miso agaknya..Selalu nampak dalam AFC orang Jepun suka masukkan miso dalam kuah-kuahan masakan depa..

    ReplyDelete
  5. mengiurkan lagi lah ada daging tu kak.... akak ni pun makanan jepun bukan sushi je pun hahahah... cute baju pink lembut tu

    ReplyDelete
  6. Sesekali makan makanan Jepun, Kak SA.

    ReplyDelete
  7. nampak muka akk mcm stress makan makanan jepun . haha

    ReplyDelete
  8. cantik baju KakSa especially ropol2 tu.. dh ikut zmn 70s

    ReplyDelete
  9. Cantik bajunya. Manis senyumnya. Nampak menawan gitu.

    ReplyDelete
  10. Sesekali bertukar selera kan kak. Terpaksa simpan bekal yang dibawa :)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah