Sunday, November 6, 2022

Menu Simple Yang Boleh Rosakkan Diet

Assalamualaikum...

Hi korang...

Ya allah penatnyaaaa ..penat sangat2 ngan family day family SA ...dari semalam kami di Bayu Beach Resort. Gambar beribu wei...hahaha...x kan semua nak letak dalam blog ni kan ..SA cuba la nanti buat entry yang terbaik untuk korang...sementara nak tunggu check out pukul 3, SA nak up dulu entry menu SA masak jumaat malam...ekceli takde la masak apa pun...just goreng ayam and ada lauk tengahari Jumaat tu Pak Zain masak...adik bongsu plak balik malam tu..so goreng je la ayam sebelah...dh suruh Pak Zain potong2 ayam...eh....pakcik tu nak goreng sebelah2 tu jugak...ayam dah la gemok gedempol ..malas nak melawan...gorengkan aje...Opick ngan Tya suka makan ayam goreng...goreng garing2 sebab depa berdua suka kokak kulit ayam...haha...berebut kulit ayam kadang2 tu...

Jom tengok gambar ..



Sexy dan gebu kan?


Kepala ikan jenahak masak lemak cili api...campur pucuk pegaga


Ikan masin belanak goreng

 

Bertambah SA makan masa tu...nak plak penat balik kerja....barang nak family day semua Dania dah settlekan dan letak kat dalamm keta...semua dh loading awal..tinggal SA marinated lamb je malam tu...

Nanti kita sembang entry lain ye...gambo banyak sangat ni..mati akal mana satu nak start dulu...hahaha..penangan bercuti macam ni laa...

15 comments:

  1. Memang seksi betul ayam goreng tu SA. Kulit ayam goreng yang garing memang sedap sangat. Tu, ikan masin belanak goreng, turut menggoda selera!

    ReplyDelete
  2. Kalau lauk simple macam nie memang boleh rosakkan diet SA.. Kak Sue pun sama.. hehehe..

    ReplyDelete
  3. sedapnya menu, buat kita terliurr

    ReplyDelete
  4. Pelan2, boleh stress kalau gambar banyak sangat, haha.

    ReplyDelete
  5. Slow-slow SA.. baca pun penat ni haha πŸ˜‚

    ReplyDelete
  6. Tak payah cari nasi, ratah ayam gebu tu pun boleh kenyang

    ReplyDelete
  7. geram betul tengok peha ayam tu montok rasa nak tepuk2 je hahaha

    ReplyDelete
  8. ui...bertambah berat badan klu macam ni..:)

    ReplyDelete
  9. Ikan masin tu makaihhhhh... menggoda betul!

    ReplyDelete
  10. ikan masin tu yg buat bertambah selera tu...

    ReplyDelete
  11. menu last tu memang zalim...memang buat teragak2 nak tambah nasi ke tidak..nak ke tidak

    ReplyDelete
  12. Kalau lauk begini memang wajib bertambah nasi kak. Tak mampu nak tolak. Diet mula esok lah..hehehe...

    ReplyDelete
  13. makan dia dgn nasi panas pun dah sedap tu

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah