Tuesday, November 29, 2022

Sabtu Yang Padat Dan Penat

Assalamualaikum...

Hi korang....

Kisah Sabtu la plak...lepas sarapan pagi tu..yang SA buat bihun goreng tu...ada yang x baca lagi erk...citer ni la Sarapan Pagi Sabtu 26 October 2022 ..haaa..lepas tu kami dua beranak amik grab pi Palm Mall...minah ni nak pi DIY dan FOS...nak beli baju sport la, tambah lagi segala benda yang dia nak beli..pi DIY cari hanger baju dan kelengkapan lain termasuk pinggan dan cawan..SA layan kan aje la..lepas tu pi Jusco nak cari laptop kat area dekat2 Jusco tu...

Dah settle semua benda terus SA ajak dia masuk Jusco sebab lapar dah...kami pilih Row Six restaurant je...kaki dah penat berjalan ni...dengan bawak barang yang banyak..SA memang x ajak Pak ZAin sebab kami keluar lama dan banyak tempat nak pi...Mak Pah pun kena dialysis gak kan...kang susah terkejar2...kami berdua je cepat sikit settle urusan beli belah ni...betul kat SK duit mengalir macam air je lajunya...itupun puas catu tu...ada benda boleh guna kita recycle je guna...mana perlu baru baru beli yang baru...


tercari- cari, terbelek- belek..


Beli hanger kat sini banyak skit..


Gegar la...ish lantak la..


baru setengah bakul


Ni pun beli...mula amik yang bekas kecik..SA kata boleh x beli banyak2 skit...


beli file bagai..

Lepas tu dah lapar...masuk Row Six Restaurant...order je terus...SA memang nak air...dah penat betul...mak aiiii...perli ke apa ni...bapak giler besar gelas tu...


Tembikai laici for dania, pineapple juice for me


Wuuuu....cilok 1 laici...mama memang la kena cukai laici tu sebab mama yang bayar kan...hahahaha


Sedap giler pineapple juice dia...


Flat noodle fried with beef...sedap betul...ni SA punya


Seafood tomyam fried rice for Dania


Makan share- share..


Mama Dania yang kepenatan...

Settle dah satu bab...

Ahad mama pi dating plak cari barang keperluan mama...uncle datang all the way dari JB...tapi tu la..settle part baju je...part lain x settle lagi...part kenduri semua dah settle dari Khemah ke Catering...now tinggal yang remeh- remeh dan tinggal nak kemas rumah je...yang sedihnya Dania dah masuk kolej...SA sorang la mengemas rumah...nak panggil orang gaji bayar hari ke apa ni....badan sendiri pun dah tak larat mana dah...hahahahah....


10 comments:

  1. Besar dah Dania, cantik dia SA. Air nenas tu sangat mengancam! Yums!

    ReplyDelete
  2. Wah....memang bz la macam ni..
    Dania dah nak masuk kolej..mama dah bz nak majlis..Apapun semoga Allah mudahkan urusan

    ReplyDelete
  3. Wahhh.. bz bz lah lps ni.. nnt update checklist pulak kak SA.. seronokkk countdown

    ReplyDelete
  4. duduk bertiga nanti takdelah sepah mana... tapi kadang2 sakit juga mata kalau nak buat during weekendkan

    ReplyDelete
  5. Whoaa.. Dania ke U, Mama ada teman baruuu.. Mantappp! Hehee... Alhamdulillah untuk maajlis mama Dania pun settle beberapa perkara.. Moga dipermudahkan πŸ˜ƒ

    ReplyDelete
  6. sibuk tol akak..moga dipermudahkan segala urusan...

    ReplyDelete
  7. cantik planning SA tak la rasa sunyi sgt Dania masuk U SA dah ada uncle

    ReplyDelete
  8. Mujur skrg ada MR DIY kan, senang cari barang semua kat satu kedai aje. Harga pun tak kurang sikit la banding beli kat aeon ke, atau pasaraya lain.

    ReplyDelete
  9. double busy...in sya Allah...all going to ok.

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah.. selesai dah satu perkara.. Kalau tak larat, emmang kena panggil orang gaji hari tu Kak SA.. Nanti badan Akak overwork pula.. Akak pun kena rehat juga.. Tak lama lagi je hari bersejarah..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah