Sunday, November 13, 2022

Tiba-Tiba Demam...


 

Assalamualaikum...

SA tetiba sakit tekak dari Khamis lepas ...tetiba gatal tekak dan terus batuk...lepas tu demam, badan sakit2 badan, sakit plak gigi dari Jumaat malam...semalam selsema plak...batuk makin teruk....gigi memang dah 2 hari berdenyut-denyut padahal xde berlubang ke apa ..eh...semua dia hentam kita la...suara pun dh serak dah ni...batuk kali ni lebih kepada gatal tekak..rasa nak garu je....

Simptom macam ada...

Check swab test sendiri...negative...esok pagi nak swab lagi... risau...zaman la ni...demam panas sikit pun dah positive kan...

SA rehat dulu la..esok cadangnya nak amik MC...sebab bila dah ada simptom memang x boleh masuk office...nasib baik boss xde...kalau boss ada pun SA tetap x boleh masuk office...batuk kan...risau jugak ni sebabnya kawan office yg lawyer tu mula sakit tekak, batuk dan selsema then terus positive...la ni SA duk pulun makan ubat ikut time ...


18 comments:

  1. Saya baru nak baik demam dari minggu lepas.. Awal² kena memang 2 hari terbaring je dalam bilik. Badan bisa dan sengal.. Test COVID-19 memang positif tapi saya tak declare, apply cuti saja. Isteri saya pun positif juga. 😒

    ReplyDelete
  2. Moga SA cepat sembuh ye. Musim pun ye jugak ni kan

    ReplyDelete
  3. Get well soon SA. Betul tu, risau juga. Anak SR dulu pun lepas 2 hari baru timbul garis positif. Harap SA tak kena covid-19... Amin...

    ReplyDelete
  4. SA cuba amalkan makan madu kelulut untuk kuatkan antibody

    ReplyDelete
  5. Agaknya SA naik pengangkutan awam kan, jadi mudah terdedah kepada virus. Jaga diri ya, makan ubat ikut waktu, semoga cepat sembuh, insyaAllah.

    ReplyDelete
  6. moga cepat sihat ye kak... sekarang ni risau kalau sakit tekak, batuk dan sakit badan antara simptom covid kan

    ReplyDelete
  7. Bdan penat tu... tp skrg kalau x sedap bdn sikit or dmm mmg check covid... sy br kena jugak hjg bln 9 hari tu

    ReplyDelete
  8. semoga cepat2 sihat SA, aamiin

    ReplyDelete
  9. Moga cepat sembuh SA... banyakkan rehat

    ReplyDelete
  10. Betul tu.. Sekarang ini musim.. Alhamdulillah negetif..
    Semoga diberikan kesembuhan.. Aamiin..

    ReplyDelete
  11. risau sekarang ni kan. kes tgh naik balik, dgn nak ngundi nya..alahai.. semoga cepat sembuh kak SA!!!

    ReplyDelete
  12. kadang-kadang bila ada sinus pun kita rasa sakit gigi juga tau

    ReplyDelete
  13. memang kena cepat-cepat buat test bila ada sympton ni....tambah-tambah kalau tinggal dengan family.

    ReplyDelete
  14. Syukur negative. Semoga cepat baik kak. Aamiinn...

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah