Thursday, November 3, 2022

Jumpa Pak Habib Jap...

Assalamualaikum 

Kita sambung lagi ye kisah staycation last week..tujuan utamanya selain nak bawak anak dara tu jalan dan uncle nak belanja dinner, tujuan utama adalah nak pi jumpa Pak Habib mencari cincin untuk step seterusnya nanti...maksudnya hubungan ini akan ke peringkat seterusnya bukan nak main-main. Kadang orang cakap macam-macam tapi kami lebih memilih untuk terus positive.Kita buan buat salah kan...asyik nak jaga hati orang tapi hati kita?kadang-kadang mulut orang ni x leh nak pakai jugak kan..

Bersaksikan Dania maka Sabtu lepas sarapan kami dh jumpa Pak Habib di Ampang Point. Selesai satu perkara dh...tunggu perbincangan untuk majlis je. Yes kami pilih untuk ikat hubungan ni dengan ikatan pertunangan dulu..tak perlu terburu-buru memandangkan kami berdua mempunyai tanggungjawab kerjaya yang perlu diberi perhatian. Tapi xde la lama tempoh ikatan pertunangan tu...lebih kepada biarlah ada ikatan sebagai jaminan untuk tidak jadi apa2 kan. Insyaallah  kalau niat kita baik..allah permudahkan...



Candid by Dania...tp suka plak ngan gambar candid ni...


Cuba...sila cuba jangan x cuba ye...patut beli masa harga emas jatuh hari tu


Rambang mata nak pilih uiiii...asal pakai je tanya orang sebelah kanan...geleng kepala...yg kiri tukang bayar pun geleng kepala


Yang i dh pakai x leh tanggal plak...acaner tu..


Okey dh rasmi pilihan hati...dh beli...2 bentuk..betul kata orang...jenjalan kedai emas dari x nak beli akan jadi TERBELI...



Si dia ni la tukang pantau, tukang amik gambar dan tukang pilih...bila dapat total harga  rasa macam eh..ok ke...2-3 kali tanya tukang bayar.okey ke..mahal ke x...ghisau....ghisau 


Satu part dah settle...

Alhamdulillah syukur...

Semoga niat baik kami dipermudahkan  allah...dengan restu anak dara tu...dengan restu mak abah...semoga semuanya berjalan lancar....

Lepas ni kita masuk entry uncle belanja mama dan Dania dinner plak.....eh..sebelum tu ada satu lagi entry....makan kat Sungei Wang Plaza...siap sempat buat spec u tuk uncle dan sempat pi Berjaya Times Square naik Monorel je...cuma kami x amik gambar plak...


18 comments:

  1. Semoga dipermudahkan segala urusan, Kak SA.

    ReplyDelete
  2. iye la kak, cantik gambar candid tu.. tahniah kak, udah beli cincin dah dia

    ReplyDelete
  3. Tahniah SA semoga dipermudahkan semua urusan hingga ke akhirnya

    ReplyDelete
  4. Moga dipermudahkan urusan SA n uncle ๐Ÿ˜Š. Tahniah SA.

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah..congrats kak SA...semoga semuanya berjalan dgn lancar & dipermudahkan...aamiin

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. xde majlis kat JB, majlis settle kat Seremban je nanti

      Delete
  7. betul kak.. kedai emas ni kena elak waktu tak berduit haha.. semoga dipermudahkan urusan ya kak

    ReplyDelete
  8. Semoga dipermudahkan segala urusan Kak SA n pasangan...nanti jangan lupa share semua majlis ok..tak sabarnya rasaaaaa....

    ReplyDelete
  9. Biarlah apa orang nak kata..yang penting SA, Dania dan ehem..ehem..bahagia..

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah..to the next step. Semoga segala urusan Allah permudahkan. Aaamiin...
    Suka juga beli emas kat habib. Ghisau kalau dah masuk nanti ada yang mengikut balik. hehe...

    ReplyDelete
  11. Alhamdulillah. Moga dipermudahkan segala urusan, dan semoga berbahagia selalu.

    ReplyDelete
  12. Eh eh dekat dengan rumah saya la. Semoga dipermudahkn urusan. Benda baik Insha Allah ada jalannya

    ReplyDelete
  13. hoyeeeeee dah termeteri d war war kan.. tahniah!! tak sabar tunggu next step

    ReplyDelete
  14. alhamdulillah.
    berbunga2 la dania utk dpt ayahanda baru.
    moga urusan SA pasni dipermudahkan ye.
    yg bahagia-bahagia aje.

    ReplyDelete
  15. Wahh seronoknya baca blog akk yg ni.. Semoga kekal bersama hingga akhir hayat..

    ReplyDelete
  16. Macam dah mula terbau bunga rampai๐Ÿคญ

    ReplyDelete
  17. Wahhh tahniahhh. Dah bape minggu tak baca blog SA ni tengok2 dah beli cincin. Seronoknya sebab dah follow lama akhirnyaaa SA nak kawenn hehe

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah