Friday, November 4, 2022

Strawberry Apple Yang Masam....

Assalamualaikum...

Beberapa hari lepas ramai kawan- kawan share pasal strawberry apple ni...biasa la jenis mudah terjebak macam SA ni harus la beli jugak kan..nak rasa jugak..sedap ke dan x sedap ke..terus tanya Dania masa tu sebab dia kan masa tu kerja kat Zemart...dia kata ada..dan lepas tu tau- tau dia belikan untuk SA...hehehe.. murah rezeki my Dania...

Harga satu pek RM10.90, x mahal dan xde la murah sangat...boleh la...




Rupa parasnya...


Strawberry apple ni merupakan apple jer sebenarnya...apple yang biasa kita makan tu tapi sizenya sangat la kecik...sayangnya yang Dania beli ni masam...masam yang betul2 masam ye...sudahnya SA bawak je pi opis...SA makan time SA mengantuk...hahaha...terus celik mata uiii....tekstur dia crunchy, juicy dan tender, warna kulit yang menarik..comel la...

Sekarang x tau ada lagi ke tak di pasaran. Strawberry Apple ni banyak terdapat di New York dan hanya akan ada pada musim Autumn. kena la SA habiskan nanti..ada lagi tu kat dalam fridge...hehehe... 


14 comments:

  1. Ada gak terpandang masa ke TF value mart hari tu. Teringin juga nak beli. Tapi takutlah plak x sedap. Hu3. Dah kak SA review masam, x jd ler nak beli dah πŸ˜…

    ReplyDelete
  2. eh x pernah jumpa epal camni... klu masam konpom memang ako x makan la hehhee

    ReplyDelete
  3. Belum jumpa lagi ni ..teringin gak nak rasa. Masam pun masamlah, janji dapat rasa hihi

    ReplyDelete
  4. Tak perasan ada kat zemart. Tengah musim agaknya sekarang senang nak jumpa. Alamak, masam eh...Makan dengan kuah rojak sedap juga tu. Laju sikit habis nanti.

    ReplyDelete
  5. Ni makan dengan colek sedap ni SA

    ReplyDelete
  6. Comel jew strawberri epal ni. Kak Amie pernah beli, tak masam. Mungkin sesetangahnya ada yang manis, dan ada yang masam.

    ReplyDelete
  7. Tak jumpa lg..tgk rupa paras buah tu menarik tp syg ye masam..kalo manis sekejap je licin tu

    ReplyDelete
  8. saya pun dah terjebak beli juga last2 dah 2minggu dalam peti takde sapa yg makan rupa comel tapi masam

    ReplyDelete
  9. nak kena cari ni..nak cuba gak..:)

    ReplyDelete
  10. Pernah cuba ..rasa sebijik mcm rasa apple .. Gebu2 githu ..dan semestinya masam sangat

    ReplyDelete
  11. Musim kali ni saya sempat beli beberapa kali...
    Saya kalau kena yg masam masih ok..
    Tapi kalau kena buah yang empuk gebu tak rangup tu...alaaaa...pishang

    ReplyDelete
  12. Belikan mak 2 minggu lepas, crunchy dan manis buah. Itu kalau masam boleh makan dengan asam atau kuah rojak.. mesti cepat habis.

    ReplyDelete
  13. Tak jumpa lagi buah ni di pasar raya yang berdekatan. Belum berpeluang untuk beli.

    ReplyDelete
  14. yang ammi beli haritu berlemak rasanya..ammi letak dalam shake kat office je

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah