Wednesday, November 2, 2022

WW ~ Thank You Dania Buatkan Mama Maggi...

Assalamualaikum..

Semalam balik kerja...badan letih sangat sampai terjelepok kat sofa...semalam memang sakit betul perut sebab period pain...semalam memang dh rasa nak pitam...nak makan nasi memang x selera. Badan seram sejuk rasa nak demam..rhen request kat Dania buatkan maggi sup..sedap..terus berpeluh2 SA makan ..



Cuma tergigit cili la...cili tu terselindung di balik sayur sawi...berdesing telinga SA
Tapi x pe la...nak buat camana kan...

Maggi...kat mana2 dan  apa cara masak pun sedap kan...tapi untuk SA cukup tumis bawang putih dan bawang merah, cili api , sayur sawi kena banyak dan last sekali telur..kalau bleh yg kuning tu masih half cooked cuma malam td Dania masak over cooked...xpe la..dh ada yg tolong buat pun best kan..

Hari ni SA masih lagi busy...busy dengan submission project..
Sebab tu penat melampau...πŸ˜†πŸ˜†



20 comments:

  1. nampak pun dah tau rasanya confirm sedap kakak Dania masak

    ReplyDelete
  2. yes..sama req nya kalu minta kat Ian, nak kuning tu haft cooked jer..yum yum...dappp

    ReplyDelete
  3. Alamak ako slalu masak megi kosong je cuma ltak tolo je sbb nak cpt makan hahaha0

    ReplyDelete
  4. Effort dia tu yang buat tambah sedap kan :)

    ReplyDelete
  5. Sedap maggi tumis tumis ni. Bahaya letak cili api hijau, suka betul duduk bawah sawi. Kena letak cili api merah baru perasan. hehe...Senang bila Dania dah pandai masak :)

    ReplyDelete
  6. wahhh dania dah besar dah boleh masak2 dah. dah jadi ank dara dah

    ReplyDelete
  7. period pain mmg takda selera nak makan apa pun. sy pun mcm tu hehe.. wahhhh terbaeklah dania!

    ReplyDelete
  8. Tengok je dah nampak sedap tu SA.. kan best Dania boleh tolong masakan sekali hehe

    ReplyDelete
  9. Maggi jugalah pembuka selera PH 2-3 hari ni ..
    Betul, letak sayur banyak2 sedap.

    ReplyDelete
  10. Yang lebih penting, anak tersayang yang masakkan..Hehe...

    Kalau saya, maggi letak tolo, sos, bawang guring tu ngancam...sayur, jarang jarang sekali..haha

    ReplyDelete
  11. bila makan megi ni panas-panas rasa lega gitu, kalau selsema pun macam sesuai hehehe

    ReplyDelete
  12. huishh..hujan2 ni pekena maggi ni sedap..:)

    ReplyDelete
  13. sedapnya...badan letih kalau dapat urut, mmg sgt best..

    ReplyDelete
  14. megi ni memang bagi waktu tak sihat.. jadi berselera nak makan

    ReplyDelete
  15. Memang sedap tu maggi, ada aroma bawang putih, dan pedas cili padi.

    ReplyDelete
  16. anak-anak aida ber3 tu, pantang sebut maggi, sure jwb "nak...!"

    ReplyDelete
  17. Kat tempat akan sekarang tengah hujan, memang syurr kalau dapat makan maggie kuah ni.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah