Sunday, February 4, 2018

Pinggan Nostalgia Corak Bunga Kangkung

Hi korang...
Selamat berhujung minggu...SA masih tak sihat...tak sihat sangat-sangat. Paling tak suka dengan sakit tekak dan batuk..bila dh batuk migrain pun tiba diikuti demam..ya allah semua kerja tak boleh buat dh...tapi kalau boleh tak nak layankan sangat...lagi di layan lagi lembik badan ni..SA tetap jugak la cergaskan diri waktu pagi...kalau tak semua tak makan plak dalam rumah ni kan...

Hari ni SA nak citer bab pinggan nostalgia...ye pinggan corak bunga Kangkung ni..SA suka pinggan mangkuk lama dan sangat menghargainya...kat mana SA jumpa pinggan ni? Kat rumah sewa sekarang..SA terjumpa baru-baru ni masa nak cari pinggan nak letak nasi goreng...banyak lagi rupanya rumah-rumah simpan pinggan mangkuk nostalgia ni....


Ini la pinggan yang SA maksudkan....cantikkan?

Tomyam  seafood

SA hanya larat buat nasi goreng cincai je last week...pas tu panaskan tomyam seafood yang SA beli pada malamnya..Selasa malam rasanya...so SA panaskan semula dan makan... Rabu tu SA memang dh tak larat dh..dengan tekak sakit badan panas...makan aje ubat tido terus....seharian kat rumah sewa memang penat makan ubat je..

Sekarang demam baru nak kebah..SA ni kalau demam memang amik masa yang lama...lambat sembuh..pas tu datang sekali dengan pakej selsema, sakit tekak dan batuk...tapi lebih pada demam panas dalam la..itu yang lambat sembuh....berbalik pada pinggan nostalgia...kat rumah korang masih ada lagi tak? Kat rumah SA memang takde la..kat kampung maybe ada kot...

19 comments:

  1. Arwah opah kinah dulu banyak pinggan macam ni. Cantik-cantik tapi sekarang pinggan tu tak tau ke mana lepas opah dah takde. Moga cepat sembuh ye kak SA

    ReplyDelete
  2. Memang nostalgia sangat pinggan nih kak..

    ReplyDelete
  3. dekat kg saja yang ada pinggan jenis macam tu, harta peninggalan arwah nenek. guna pun kalau semua anak cucu balik :D

    ReplyDelete
  4. ada2 kat umah ni. mak org tua2, mmh byk lah koleksi pinggan dia yg mcm ni, haha

    ReplyDelete
  5. Kak Sue memang suka pinggan nie SA, rasanya rumah mak akak ada..

    ReplyDelete
  6. Mmg rare sgt pinggan ni Masih Ada dua tiga bijik Di rumah. Gws kak SA

    ReplyDelete
  7. dah lama sgt tak tgk pinggan klasik mcm ni..

    ReplyDelete
  8. Kat rumah mak Mrs. A di kg masih ada lagi pinggan macam ni tapi yang corak bunga dia hitam. Memang nostalgic hehehe...

    ReplyDelete
  9. mmg nostalgia pinggan tu..kalo mkn nasi feels suasana kampung sgt sbb guna pinggan tu

    ReplyDelete
  10. umah atuk dana banyak pinggang lama tuh kak, yg bunga lain2 pun ada....

    gws ye SA

    ReplyDelete
  11. mmg nostalgia nih...kite siap beli bila ade orang jual..hihi

    ReplyDelete
  12. Ni kalau kat rumah emak saya di kampung, ada lagi kot .. peninggalan zaman berzaman.

    ReplyDelete
  13. betul3..kat rumah nenek,memang bnyak pinggan ni tau..walau dah serpih tepi tu,nenek guna lagi..hehehehe

    ReplyDelete
  14. Memang nostalgia corak camni. Kat rumah pun ada 2 biji je

    ReplyDelete
  15. Masa rumah lama mak nieyl,
    banyak jumpa pinggan corak ni...

    ReplyDelete
  16. dekat rumah tok masih ada set pinggang mangkuk dan cawan. memang lawa sangat

    ReplyDelete
  17. Rindu zaman arwah Wan.. banyak pinggan old version yang beliau ada dulu..

    ReplyDelete
  18. Kat rumah LeYa ade lagi.. peninggalan arwah nenek sebelah suami.
    Memang cantik dan macam sayang je nak gunakannya..hehe..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah