Wednesday, February 28, 2018

Hasil Terjebak Beli Produk Mary Kay Dan Shopping Di Shopee

Hi korang....

Okey nak cerita part paling perempuan suka..giler la kalau ada yang tak suka..tapi memang ada gak kan..takpe..kita focus pada yang suka je..yang tak suka part ni boleh baca and ignore je..well..mekap memang amat penting untuk semua especially wanita berkerjaya. Mekap termasuk dalam perkara yang penting untuk imej dan keyakinan diri seseorang. Imej kena betul- betul jaga sebab kita membawa nama syarikat ketika bekerja kan..apa pulak cerita kalau bekerja di sebuah company besar tapi tak jaga imej, ketrampilan diri dan sebagainya. Macam mana nak berurusan dengan orang ramai atau client kan?

Baru- baru ni masa SA tengah stress SA terjebak beli product kat bawah ni....huwaaaa kenapa...kenapa....well nak buat macam mana kan..namapun perempuan yang memang suka bab- bab kecantikan..hek eleh..cantik ke masalahnya...hahaha...kan CNY ari tu banyak platform- platform dan website yang buat jualan murah yang giler- giler kan..termasuk la Mary Kay ni...so salah seorang kawan office SA memang BC untuk produk ni...terus la SA terjebak..beli la lipstick dan foundation primer jenama Mary Kay ni...murah pun murah..dua item ni tak sampai pun RM100. 


Lepas tu last week SA join kempen Shopee...alhamdulillah dalam pada ada yang cakap tak relevan amik job dari Shopee ni..SA pekakkan telinga dan grab aje the opportunity. Alhamdulillah rezeki SA dan kawan- kawan lain..memang tak mention la berapa banyak jumlah voucher yang kami dapat tapi memang berbaloi- baloi..insyaallah kalau saling menyokong..benefitnya memang lebih la dapat. bukan SA nak cakap besar ye..dah beberapa kali ber kolaborasi dengan Shopee dan tak pernah lagi dihampakan dan rasa hampa..So SA gunakan sebaiknya voucher Shopee beli barang- barang keperluan dan antaranya yang kat bawah ni..SA beli under LOREAL dan pilih jenama Maybelline. Memang best la..giler membeli...tolak voucher SA kena tambah tak sampai pun RM10 dan postage free..hehehe...dan SA masih menunggu satu trip barangan lagi yang akan sampai awal March nanti.

Kalau beli di farmasi- farmasi harga memang melampau mahal kan..nak tunggu sale pun ntah bila


Kenapa SA suka shopping kat Shopee ni?


Sebab murah la uolls...dengan voucher murah..tak guna voucher pun murah juga..yang penting kena pandai pilih..maksud SA kena pandai pilih dan bijak macam mana?kena pandai compare..harga dalam talian dan harga di pasaran..macam product Maybelline tu..SA memang guna dan memang terkejut harga dalam talian jauh betul bezanya..so pilih yang kita perlu dan pastikan beli beberapa barangan dari supplier yang sama..bukan lain- lain supplier sebab nak elakkan postage..haaaa....bijak tak?SA akan pilih dari supplier yang sama barangan yang SA nak beli dan yang SA suka..tak campur2 supplier...jadi dapatlah beli banyak dan gunakan voucher lepas tu tambah sedikit je.

SA memang terjebak teruk dah ni..memang tgh nak tunggu check out je barang yang SA dah masukkan dalam cart..memang berhantu la Shopee ni...lepas ni keperluan diri sendiri boleh cari kat dalam Shopee, ada macam- macam kan..watson pun ada dan specific barangan lain...memang koyak rabak la purse kalau macam ni..lagi bahaya kalau guna kredit card.

Okey la korang...nak cuci mata lagi kat Shopee...jom!!! 

Terjebak teruk dah SA ni.....

36 comments:

  1. Betul tu SA..kak shaz pun sejak wujud shopee , mmmg terpengaruh giler teruk...kalau kene flash sales lg arh murah..haha

    ReplyDelete
  2. wah..best nya . berbaloi sangat. MK semua orang tau mahal, maybelline tu memang khaty suka. best best

    ReplyDelete
  3. MK tu best, shopee lagi best heheheh

    ReplyDelete
  4. perghhh mantoppp kak SA! kc pun ada shooping kat Shoppee haritu, rambang mata nak memilih mana satu hehee.

    ReplyDelete
  5. godaan apakah ini. Adoi habislah tabung raya miza tak penuh lagi asbab shopee nanti

    ReplyDelete
  6. murh sgt...nnti wat tutorial mekap lak, ALong :)

    ReplyDelete
  7. Shopee is a great platform so I can understand the excitement of purchasing from them. Plus that looks like a great haul too :)

    ReplyDelete
  8. Wahh mmg betul2 peluang yg bagus utk dilepaskan ni. Tambahan lagi jenama Mary Kay dan Maybelline ni bukan calang2 jenama pun.. baguslah kan, sgt berbaloi dengan Shoppee ni.. tahniah SA! :)

    ReplyDelete
  9. ina pon peminat setia maybeline.Belum kesempatan lagi nak belibdengan shopee ni.. murah kan. memang bole jd kering akaun jap ag.penangan shopee

    ReplyDelete
  10. Wahh banyaknya beli barang kat shopee. Nasib baiklah sis ni tahan godaan..hehehe.
    Mary kay tak pernah cuba lagi. Bagus ke produk dia?

    ReplyDelete
  11. I love shop in Shopee. So many products that offer by Shopee and you get to see customer review before purchase.

    ReplyDelete
  12. Sama la. Shoppe banyak barangan murah. Kelmarin baru jer sampai satu barang. Ada lagi yang masih menunggu untuk sampai ni. Pantang bukak apps shoppe mesti beli. Huwaaaa

    ReplyDelete
  13. Bestkan yg vou shopee tu macam2 blh beli. Ayu pnh pegi event dia. Dapt byk vou ingat mengarut sekali dapt beli macam2 best jugakkk

    ReplyDelete
  14. dana pun sama SA, lipstik dia powerful pink bt dana trs jth cinta ngn color terang.... sampai skrg ada lg beli produknya lagi2 sbb adik sndri slh satu agent

    ReplyDelete
  15. mmg dari dulu Liez suka shopee sbb mmg dah compare harga dgn yg lain, shopee paling murah.. hihihi terjebak teruk SA ye

    ReplyDelete
  16. adoi i tak sempat pun nak beli apa apa dekat shopee masa bulan februari lalu, sedih pula orang lain dapat produk best best :((

    ReplyDelete
  17. Recently discovered shopee and it's been my favorite platform, I did my survey and among lazada and 11street this is the best. The product u got was really worth it as well!

    ReplyDelete
  18. Along nanti tinggalkan address along kt blog sy ye....sy nk kasi hadiah utk top komentor...thanks Along. :)

    ReplyDelete
  19. seems like Shopee is starting to take up more and more market share from Lazada, eventhough until now i still belum beli apa-apa from Shopee. hehe

    ReplyDelete
  20. saya pon pkai MK juga..timewise juga..best kulit sihat je..xde masalah langsung

    ReplyDelete
  21. Shopee memang murah" barang dia..sejak awal lagi dah terjebak gan shopee
    . Postage pun kebanyakannya free

    ReplyDelete
  22. Haha.. aritu nak pakai mary kay jugak.
    dah masuk add to cart.
    fikir-fikir.. takpe la next time.
    suka dia punya mask tu.

    ReplyDelete
  23. Amboi banyaknya shopping kat shopee tapi saya pun tak boleh buka website tu memang ada jer barang nak beli hehehe. Mereka tengah buat promosi murah kadang-kadang tu kalau bernasib baik lah.

    ReplyDelete
  24. Belum terjebak lagi. Tapi memang tengah dihantui jugak. Hehehe. Habislah koyak kocek kali ni.

    ReplyDelete
  25. i never stop shopping at shopee. whenever i read about shopee blog, immediately i will start playing around with shopee... definitely got something for me to buy... hahaha...

    Racheal

    ReplyDelete
  26. Amboi akk..seronom nau shopping kt shopee ya...
    Hahahha
    Kita pun sama gak..gila ngn shopee tu...
    Teruk nauuuui dia cekau duit kita..nasib murah

    ReplyDelete
  27. Alamak.. !! Hampir terjebak pas SA kasitau ni.
    Parah! Huhuu

    ReplyDelete
  28. I really like mary kay products... Nice nice nice... stay beautiful always!

    ReplyDelete
  29. mary kay memang best kan kak.. lama intai tapi tak terbeli-beli lagi

    ReplyDelete
  30. Wow, sakan kak nyopping barang make up. Makin cun lah nanti, hihi.

    ReplyDelete
  31. WoW!!! Sakan betul Kak SA bershopping ye... Semestinyalah wanita dan kecantikan tak dapat dipisahkan... Hehehe.. Okay...Jom shopee!

    ReplyDelete
  32. Budak office ada yang membelinya dan tak mustahil ai pun akan terjebak sana..

    ReplyDelete
  33. Teringin nak beli barang dekat shopee. Setakat ni selalu beli dekat lazada je huu.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah