Tuesday, February 20, 2018

Bawa Superman Kecik Makan Boat Noodles Di Seremban Prima

Hi korang...

Korang ada Superman kecik x? Haaa...jangan jeles eh..SA ada sorang Superman kecik cute pakai spender kat luar...Superman ni baru balik dari Perlis..sambung cuti kat Seremban plak...bukan main lagi dia ngan baju Superman tu ha...hehehe..Opick anak buah SA ni baru pandai berjalan...but masih tak balance lagi la bawak badan..tune berjalan belum betul lagi...
Sabtu lepas ikut diorang pi Palm Mall Seremban. Diorang nak shopping..SA nak cari baju kerja kat Padini..Dania biasa la sure dapat sehelai untuk dia..kalau tak kang masam muka sampai balik rumah..dah lepas shopping baju kitorang semua pi makan kat Boat Noodles Seremban Prima. Saje nak belanja diorang makan..jom la tengok gambar dulu...


Superman Opick ngan kakak Dania asyik berkepit je..kakak pandai layan dia


Selfie dulu


One more


Suka sangat gigit baju...




Masa ni x ramai orang..bila kitorang dh duduk je bukan main ramai yg masuk


Selfie jap...sapa paling gemuk?


Opick ngan ayahnya


Ini biasa la pelengkap hidangan


Stringy Noodles


Chicken Wing


Thai Fried Chicken


Sangkaya Steam Bread


Coffee, ice lemon tea dan ice tea


Coconut Shake


Antara mangkuk yang sempat amik gambar takut lupa


Kena paksa habiskan Sangkaya


So far Original Boat Noodles memang menjadi pilihan SA la..korang pun tau kan SA kalau makanan Thai ni memang tak tolak punya..sedap especially Sangkaya Bread tu sebab pandan kaya dia tu best dengan roti yg lembut sebab di steam kan..bab air memang jadi pilihan SA Coffee diorang..Dania tak habis-habis ngan Coconut Shake dia tu..Acu ngan husband dia masing2 ambil Ice Lemon Tea ngan Ice Tea..next nanti SA nak cuba plak Ice Tea diorang..nampak sedap dan pekat..

Alhamdulillah semua kenyang...paksa Acu habiskan makanan..hahaha...biar dia sorang je gemuk..well makan untuk 4 orang tak la mahal mana..noodles tu plak portion kecik je kan..total bill untuk 4 orang RM90...boleh la tu...ekceli diorang ada je menu2 lain dan tak semestinya boat noodles je..nanti SA nak pi cuba menu lain plak....

Jumpa lagi next entry....

34 comments:

  1. Pepagi tengok pos SA, terliur pulak rasanya. Haha...

    ReplyDelete
  2. Sedapnya sangkaya tu...lembut dan kaya dia pn sedap kan SA

    ReplyDelete
  3. wah...dah ada boat noodle ke kat seremban. best tu!!

    ReplyDelete
  4. alahai....superman junior ni pergi makan boat noodle yaa...

    ReplyDelete
  5. WoW!!! Boat Noodle dah ade kat Seremban la.. Okay balik nogori nanti boleh eden try makan kek sini pulak.. ekekeke...

    ReplyDelete
  6. Sedapnyaaa boat noodle. Lama dah tak pergi makan. Heheh. Comel aje si kecil tu :)

    ReplyDelete
  7. Nomeinya superman kecik tu layan Boat Noodle jugak

    ReplyDelete
  8. Dah jadi fav port kami sekeluarga skrg ni kak. Ana pun prefer springy noodle tu. Dapnya.

    ReplyDelete
  9. Aasalamualaikum.SA....sedapnya tengok seronokkn kuar mkn ramai2...

    ReplyDelete
  10. Dah lama tak makan boat noodle... Tapi tak terasa nak makan..hahhaa rasa mcm nak makan Mee Tarik pulak..hahhaa sebelah Boat Noodle ngan Mee Tarik berjiran..hahaha

    ReplyDelete
  11. Kak Sue belum pernah lagi cuba Sangkaya tu SA, nanti lain kali pergi makan lagi nak cuba lah..

    ReplyDelete
  12. best,,,
    ayu suke roti steam dgn sangkaya tu

    ReplyDelete
  13. belum cuba lagi boat noodles ni..banyak menu rambang nak memilih kalau dah semuanya sedap-sedap.

    ReplyDelete
  14. suddenly i miss this place.. lolz.. i kinda love their noodles. have the feeling when i ate noodle at Haadyai..lolz..

    btw, the baby so so so cute wei....

    Racheal

    ReplyDelete
  15. Oooo kat seremban prima...okey mark tempat nih.nti nak ajak suami gi la

    ReplyDelete
  16. Superman tu memang comel punye superman. hahaha. Saya kan tengok org makan boat noodle macam terasa nak try je. Then bila I try kan...1 mangkuk pun mcm tak lepas. Tak kena selera. :)

    ReplyDelete
  17. superman ni comel ja, pandai pula makan kat boot noodles na superman kecik ni..

    ReplyDelete
  18. Alaala.. comey je Superman kecik pakai baju tu.. hahaha.. dia pun enjoy sekali yea makan kat boat noodle tu

    ReplyDelete
  19. Marilah melawat Sabah. Kepak ayam hanya rm5 bagi 7 kepak. Makan banyak Tak Superman kecil tu?

    ReplyDelete
  20. Ai comelnya Superman tu.. Cik Rose nak juga superman gini. Hihi. Sedap-sedapnya menu yang ada dekat boat noodle tu!

    ReplyDelete
  21. Tak pernah makan lagi dekat noodle tapi selalu juga dengar orang cerita menu kat situ best

    ReplyDelete
  22. Bestnya ada family time mcm nie. Sesekali bawak family luangkan masa makan2. Boat noodles mmg tempat feveret sy dri dulu. Harga dia sgt berpatutan !

    ReplyDelete
  23. Sally sekali sekala boleh la makan kat Boat noodles..kalau selalu botak jugakk...hahaha...

    comel gila Opick, siap dengan kain belakang, complete la superman attire dia..LOL

    ReplyDelete
  24. I miss the boat noodles and the fried spinach. the Thai tea is good and my favourite drinks. Will go to boat noodle at IPC tomorrow.

    ReplyDelete
  25. Samalah lia suka jugak Boat Noodles. Menu thailand memang terbaik. Favorite gila.

    ReplyDelete
  26. Sedapkan makanan thai. Saya pun suka. Dekat shah alam ni pun rasa macam boat noodle ada buka cawangan baru2 ni.

    ReplyDelete
  27. Bestnya dapat santai dan lepak dengan keluarga tambah² musim cuti. Teringin gak nak makan kat situ selalu jer nampak roti kaya thai tu..

    ReplyDelete
  28. Makin comel anak dara S.A... eh mama sihat hari nie....

    Lama tak makan boat noodles... kena ada geng sekepala, baru best makan.. mau bermangkuk2

    ReplyDelete
  29. Lama betul sis tak makan kat boat noodle ni. Ada yg kat rumah ni ajr kat Jaya One tapi tak berkesemptan nk gi. Sis kalau mkn boat noodle sure bermangkuk mangkuk utk sis seorg..hehehe

    ReplyDelete
  30. cute lil superman. nice that you enjoyed it

    ReplyDelete
  31. Seronoknya makan di boat noodles, Bonde suka dangat kerabu maggi dekat situ dengan tea ice thai... bestnye

    ReplyDelete
  32. Dak comel tu menenggelamkan menu tu.. lebih tertarik tengok dia dari menu tu.. ekekeke..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah