Tuesday, February 27, 2018

Mencari Ketenangan Dengan Essential Oils Gya Labs

Hi korang...

Siapa pencinta essentials oils kat sini? cer angkat tangan skit...haha..macam la nampak korang yang angkat tangan...ni SA nak citer skit ni tentang dua essential oils yang SA dapat baru- baru ni...dua- dua sedap baunya dan SA memang amalkan  pasang essential oils ni dalam bilik sepanjang malam..sebab apa?sebab bila penat- penat balik kerja SA memang perlukan ketenangan..sebelum- sebelum ni SA hanya gunakan air-freshener jenama Ambi Pur je..tapi kali ni guna essential oils...hanya titik kan aje dalam bekas khas/diffuser untuk essential oils dan pasangkan lilin...biarkan seketika ianya semerbak mengharum..baru SA masuk bilik...tak lama lepas tu memang lena jer la tido...so..memang betul la..essential oils ni kegunaannya untuk menenangkan diri. Nak beli yang jenama mahal dan terkenal SA tak mampu kan...so dapat yang ni..alhamdulillah boleh guna lama...sebab hanya guna setitik dua je kan.

Essential oils ni bukan minyak wangi tau..walaupun ianya mempunyai aroma yang amat istimewa. Ianya merupakan ekstrak dari tumbuhan yang sangat pekat berbentuk cecair dan mudah meruap




Sweet Orange Scents


May Chang Scents



Ada yang tanya SA...susah ke nak gunakan essential oil ni?

Alahai korang...ini la yang paling senang pada SA, takpe sebab tak semua orang tau cara- cara nak gunakan essential oils kan...meh SA kongsikan...

Sebenarnya banyak cara untuk mendapatkan manfaat daripada  ESSENTIAL OILS ini iaitu;

  1. Sapuan – titis di tapak tanga dan sapu di bahagian yang tertentu
  2. Hidu- titis atas tapak tangan dan hidu, atau hidu dr botol
  3. Pemeruapan – Titiskan essential oil ke dalam alat pembauran (diffuser) untuk menghasilkan wap.
  4. Digunakan ketika mengurut
  5. Dititiskan dalam air mandian
  6. Menghidu baunya secara kerap
So untuk korang yang selalu menghadapi tekanan tak kira la dimana samada di tempat kerja atau sebaliknya adalah disarankan untuk menggunakan essential oils untuk membantu melegakan tekanan..secara peribadi SA telah mula mengamalkan penggunaan essential oils ni..hidup kita ni bukan sentiasa sempurna kan..selain dari menambahkan amalan ketika menghadapi tekanan, dengan menggunakan essential oils ini SA percaya sedikit sebanyak mampu menghilangkan stress..cuma korang perlu pilih product yang berkualiti dan asli.

Kat mana nak dapatkan essential oils dari Gya Labs ni?

Korang boleh dapatkan di website online Lazada dan Shopee dan dah secara rasminya di pasaran dua- dua website online ni..

 



28 comments:

  1. Bila stress dapat hidu bau yang segar dan wangi ne segar jew rasa lupa terus stress tadi

    ReplyDelete
  2. Campur kat mask Diy pun boleh... essential gud therapy untuk semua...nak aura positif..mmg kene simpan stock essential kat rumah incase rasa tension ke..rumah bau something2 ka..btw jemput join GA d sini..


    http://byshaz.blogspot.com/2018/02/welcome-to-bare-essentials-giveaway.html

    ReplyDelete
  3. sekarang EO ni memang trend sangat kan? Kita pun guna tapi brand lain. Ada 1 lg tips kalau tak ada diffuser, titiskan dekat atas mentol lampu tidur tu dalam 1-2 drop. wangi je.

    ReplyDelete
  4. best guna EO ni kan...boleh release sikit otak ni...

    ReplyDelete
  5. Kak Sue pun amalkan EO tapi jenama lain lah, memang bagus SA.. Kak Sue suka sangat EO..

    ReplyDelete
  6. Ana suka bau sweet orange tu kak. Rasa relax je bila pasang dkt rumah. Bagus utk terapi ni.

    ReplyDelete
  7. Nurul suka sweet orange tu.. dah habis pakai pun.. hehehe

    ReplyDelete
  8. ALA BESTNYA ! nak juga i memang suka EO, Sebab EO ni boleh kurangkan stressssss nampak macam best je sweet orange rasa macam sini sampai baunye... sweet sweet citrus gituu

    ReplyDelete
  9. This few mths is a stress month. I need this essential oils to release my stress. Do they offer different varieties of flavors? I love chamomile and lavender.

    ReplyDelete
  10. suka bau aroma terapi mcm dalam spa rasa relax dan tenang... hilang semua rasa stress

    ReplyDelete
  11. mesti bau dia best
    kalau yg bau sedap memang boleh tenang otak sekejap
    hehe

    ReplyDelete
  12. Banyak dah review tentang oil essential Gya Labs ni. Menarik pula rasa. Meati best kan kak SA 😘

    ReplyDelete
  13. makin famous dan banyak pilihan da kan sekrang EO ni.. lena tidooo tu best tu sebab dapat pastikan tido yang berkualiti selepas penat seharian =D

    ReplyDelete
  14. wah..bagusnya dapar hilangkan stress..balik kerja letih mesti best kan kalau dapat merasai ketengan keadaan dengan bau ni kan

    ReplyDelete
  15. bau nyer boleh menenangkan fikiran yang tengah kusut

    ReplyDelete
  16. rileks rileks sambil layankan diri ...alahai bestnyer

    ReplyDelete
  17. Great to use essential oil for peaceful mood.. Nice and soothing!

    ReplyDelete
  18. Boleh buat tenang ekk?? Boleh lah sis cuba nanti...kepala ni asyik tak tenang je ni zaman2 ekonomi cam ni...leh sapu2 minyak ni bagi tenang..hehehe

    ReplyDelete
  19. Baru tau sebenarnya essential oil ni boleh merubah mood jg ye

    ReplyDelete
  20. I love lavender for relaxing and yes essential oils help to calm and destress also.

    ReplyDelete
  21. AM mmg sukakan bau EO nie.. kat umah, AM titiskan dlm mangkuk berisi air.. keharumannya satu bilik oo.. baru lwh tido dgn aman & tenang..

    ReplyDelete
  22. Betul..lagi2 kalau bau citrus tu...fuhhh rsa bangkittt jaaa

    ReplyDelete
  23. i love to use essential oils for massaging...since i just recently starting using and collecting essential oils will definitely give this brand a try too...thank you !

    ReplyDelete
  24. sama kita kak.. may chang tu bau apa kak? saya punya sweet orange dgn cedarwood

    ReplyDelete
  25. Bila dapat bau sesuatu yang menenangkan pasti hari tu akan jadi cool n enjoy..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah