Saturday, February 10, 2018

Meriahnya Pembukaan Butik Kosmetik Jenama NYX Di Sunway Pyramid

Hi korang...

Khamis minggu lepas SA berkesempatan berkunjung ke majlis pembukaan dan perasmian butik terbaru produk jenama NYX di Sunway Pyramid. Seawal pukul 10 pagi dah ramai berkumpul di depan butik untuk memeriahkan majlis perasmian. SA sampai 9.30 pagi tapi lambat masuk area butik sebab leka amik gambar di photo booth ruang legar ground floor. Nasib baik nampak beberapa rakan blogger dari The Butterfly Project..so follow diorang je ke butik.Korang nak tau apa yang best kat sini? Korang confirm jadi giler macam SA..rosak dompet weyh...SA habis RM200++ kat sini...baca entry ni sampai habis ok?

Mula- mula sampai macam biasa la...SA bawak korang tengok gambar jer la eh...awas entry kali ni memang banyak sangat gambar...bertabah lah korang....


Booth yang disediakan di grounfloor untuk pencinta NYX bergambar..ada contest rasanya masa ni


Kan betul SA cakap ada contest Selfie..tapi SA x join la...


VVIP bersedia untuk opening ceremony..


Yeay...opening ceremony done!!!


Blogger, influencer semua memenuhi depan butik NYX


Pose with hashtag wajib


Pose lagi


Cakk!!!i'm NYX Lover.....


Menguji kesabaran tengok semua ni


Ni la Eyeshadow Palette yang SA terjebak


Step by step macam mana nak guna pastel Mochi


Selfie lagi kali ni ngan baloon plak..


SA dan blogger Mimi Azirah..


Penuh sesak kat dalam ni...nak jalan pun tak dapat tau..


Colour Correcting Concealer


NYX Lipstick..


Geram la tengok semua tu ha....kalau tak sedar diri memang dah grab semua tu


Eye Liner rasanya ni..


Liquid Foundation..


NYX Eye shadow


Banyak lagi product baru Mochi ni


Mochi Highlighter yang SA suka..dah beli dah pun..



Ni yang SA sempat grab beli...Mochi Pallete, Mochi Highlighter dan NYX Matte Foundation..yang bawah tu door gift..total 3 barang kat atas tu RM280 tolak RM50 less utk The Butterfly Project Blogger so SA kena bayar RM230...giler kan?hahahaha...bahaya weyh duduk dalam butik NYX ni...ni baru opening new outlet kat Sunway Pyramid. Kalau buka kat NuSentral? Lagi jahanam dompet...sure punya...nama pun perempuan kan?

Apapun sesekali layan event yang macam ni memang best...korang dah boleh terjah Butik NYX bagi pencinta- pencinta kosmetik jenama NYX ni...biasa terjah Sephora je kan..kali ni dah ada butik semua jenama NYX ada kat situ...dari product basic makeup sampai la semua yang advance- advance mekap yang SA pun tak boleh nak ikut sangat.Tapi awas..jangan sampai terjebak macam SA...huwaaaaa........padan muka......

33 comments:

  1. seronoknya jumpa mimi dilaunching. korang gorjes sangat. apapun seronok tgk bahan mekap tu terlalu banyak

    ReplyDelete
  2. Duk lama terjebak kan...akak dpt goodies mcm tu sama ngn syafiera kan...sy dpt goodie paperbag tu...pelik juga sy tgk de blogger lain dot mcm akak sy dpt lain...management dorg bab bab ni kena perbaiki lagi sbb dorg konpius agaknya

    ReplyDelete
  3. Bestnya SA dapat pi event barang make up macam nie..

    ReplyDelete
  4. Terliur nak beli la. Nampak semua cantik dan produk ini dah semakin terkenal dipasaran.

    ReplyDelete
  5. Tahniah NXY. Lagi meriah la kaum perempuan shopping mekap lepas ni. Rambang mata pilih.

    Orang lelaki boleh la usha dari jauh je.
    Huhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Org lelaki takleh beli make up ke? huhu :)

      Delete
  6. Meriahnya launching NXY ni.. bagi penggemar makeup, ini peluang yg baik utk dilepaskan. Sesekali saya pun teringin juga rasa pakai make up ni, apatah lagi jenama terkenal mcm ni hihii.. nice sharing SA :)

    ReplyDelete
  7. Congrats NXY for the opening.

    meriah la ye nanti nak gi beli barang makeup pasni. Produk dia pun boleh tahan banyak

    ReplyDelete
  8. Wow! SA pun gi event ni. Best!
    Lama da aida tak jejak sunway pyramid melawat singa besar tu.
    Rasanya tak pernah kot dtg sini bwk anak2 ha ha ha...
    Dulu masa bujang, blaja Kat KL memang kerap lepak sini.

    ReplyDelete
  9. Wow ni kalau suri hati datang sini memang confirm lah beratus juga habis dekat sini. Rambang mata.

    ReplyDelete
  10. Brand ni femes...harga boleh thn tp berbaloi beli

    ReplyDelete
  11. wah meriah juga ya. banyak sangat orang. bestnya dapat join event" macam ni,rasa nak join sekali pula

    ReplyDelete
  12. Seronokya jumpa blogger dan banyak tu alat makeup tu... kalau rabia pergi ni..mesti nak beli eyeshadow ni

    ReplyDelete
  13. Oh akak beli eh yang love you so mochi tu? Emi tak beli pun yang tu haritu. Beli yang lain. Tapi macam nak beli jugak nanti. Next month la kot.

    ReplyDelete
  14. Waduh, meriah sangat sekali itu . Ini sih ranahnya perempuan jadi pasti seru dan ramai. Apalagi ada promo biasanya :D

    ReplyDelete
  15. ada kawan sorang obses dengan lipstick matte nyx ni.. mesti dia sukalah da siap bukak butik khas kan.. kalo x kena pi Spehora je.. tak penah try product nyx tp rasanya memang tip top sbb ramai yang suka =D

    ReplyDelete
  16. Kak chop!!!Bukan kita pergi event nyx nih ari Khamis ke kak??1hb kan...hahhh akak ingat apa nih sampai hari pun lupa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kantoi pulak tersalah date... he he he bestlah dapat join NYX event

      Delete
  17. Alaaa ayu miss event ni. Igt nak cari compact powder buat diri. Tetapi brand ni mmg popular kan

    ReplyDelete
  18. Meriahnya kak dkt sana. Mesti semua pakat shopping sampai tak sedar diri tu. Pencinta make up mesti happy dtg dkt sini kan.

    ReplyDelete
  19. nasib baik Sunway Pyramid jauh dari saya, kalau x mmg habis duit. Saya suka lipstick n color corrector NYX. hehe. Seronok membca sambil tengok gambar-gambar mekap. Nama pun perempuan kan..hehe

    ReplyDelete
  20. Congratulation to NYX on the grand opening. It seems like they offer a great range of cosmetics at very affordable price. Will drop by for a visit soon.

    ReplyDelete
  21. wanita dan mekap memang tak dapat dipisahkan. nak nak jumpa kedai best macam ni. memang lama lah kat dalam dan konfem sakan membeli..hehe..dahlah kat sebelah ofis je ni. kalau wife tahu, masak! hahahaha

    ReplyDelete
  22. I was there too and I'm so happy to be able to grab some of their best sellers, really love NYX products, they are very pigmented and price wise it's really affordable.

    ReplyDelete
  23. hahhhaa i dah balik sabah.. kalau dekat sana memang tak nak lepaskan peluang grab apa yang terbaik.. hahha..

    ReplyDelete
  24. minggu lepas ada pergi Sunway Pyramid ni, husband ada game bowling... Bonde ingat nak terjah NYX yg baru open ni... tapi hampa sebab demam dan tak larat nak ronda ke NYX duduk jerlah badan rasa tak sedap masa tu ber hu hu hu jer lah

    ReplyDelete
  25. Meriahnyaaa! Kalau perempuan masuk sini, sejam pun belum tentu cukup lagi. Hahah!

    ReplyDelete
  26. Yes! I was there, so much fun there and also their makeup are awesome.

    ReplyDelete
  27. wah...bestnya....
    sakan shopping ya kak...

    ReplyDelete
  28. Bestnya dapat p event make up macam ni kak sa. Terliur tgk barang2 make up, hihi.

    ReplyDelete
  29. bestnya..ikutkan nak isi form haritu utk attend event ni..sekali tgk tarikh, time ni balik kampung...adeh..dah la saya pencinta NYX..ada gak koleksi matte lipcream nyx ni...mmg suka la dengan kualiti nyx ni & tahan lama...

    ReplyDelete
  30. Kalau yang suka bermekap ni memang inilah syurganya. Macam-macam boleh dibeli

    ReplyDelete
  31. memang wanita dan makeup sahabat baik yang tak dapat di pisahkan..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah