Wednesday, February 14, 2018

VESSBROZ - ALBUM PERTAMA DENGAN ARTIS DARI 5 KONTINEN

Vessbroz sudah bersedia untuk melancarkan album antarabangsa yang pertama, menggabungkan artis dari seluruh dunia - Amerika Syarikat, Eropah, Timur Tengah, Afrika dan Asia. Ia telah menjadi satu usaha besar untuk mengumpulkan semua artis ke dalam satu album, bagi memupuk semangat keamanan global. Album "LOST" adalah campuran beberapa genre muzik untuk mencipta sesuatu yang sangat unik, hasilnya, ia mempunyai Electro-Pop sebagai genre utama dan House Music sebagai genre kedua. Vessbroz telah mencipta bunyi unik mereka terutama pada drum. Album "LOST" telah ditetapkan sebagai Album Rasmi bagi Filem Inggeris Malaysia yang mempunyai bajet yang besar yang berjudul "C144". Lagu ini juga menjadi lagu tema untuk filem ini. Beberapa buah lagu dari album ini akan diselitkan di dalam filem ini juga. 



Album pertama ini dilancarkan selepas Vessbroz melancarkan sepuluh (10) 'singles" tahun lepas. Walaupun baru memasuki industri muzik pada tahun 2015, Vessbroz telah berjaya menyampaikan lagu-lagu dari genre "deep house" sehingga "dance floor". Sebagai jurutera audio yang mahir dengan latar belakang belajar muzik klasik, selain bunyi EDM yang mereka telah dikenali, ia membantu mereka mencapai kejayaan dalam dua (2) pertandingan antarabangsa tahun lepas untuk Lagu "Original" Terbaik dan Video Muzik Terbaik. Dengan lebih daripada 1,000,000 "views" atas Vevo & YouTube dan lebih daripada 4.35 juta pendengar di Soundcloud, mereka telah membuktikan diri mereka mempunyai kedalaman dan keluasan sebagai Penerbit Musik / Artis Muzik. Pada April 2017, Vessbroz telah melancarkan "Single" berjudul "Dreams" di pelbagai platfom sosial media dan dalam talian. Ia terus menjadi "viral". Lagu tersebut mendapat sambutan hangat dan testimoni yang positif daripada banyak orang. Ia bahkan juga dipaparkan pada Blog Rasmi 50 Cent dengan komen ini: "Video muzik terbaru Vessbroz sedang "viral" !!!! Vessbroz telah mengeluarkan video muzik baru berjudul "DREAMS". Mereka menulis dan membuat lagu ini tentang kehidupan mereka! Semak video muzik yang hebat ini."

Dua Beradik dari Iran




Terdapat 11 buah lagu dalam Album ini iaitu :

  • Lost Cause // Kyle Davis
  • Nothing // Kyle Davis
  • Show You // Black Gs
  • Like She Does It // feat. Nadeera
  • Fleeting // feat. Datuk Zainal Abidin
  • Never Know // feat. Faradhiya 
  • Strong Word // feat. Britney Nieves & Kyle Davis
  • Horror Film // feat. Kyle Davis
  • Better Than This // feat. Dylan Thomas
  • Fearless // feat. Arastella
  • Fallen Feathers // feat. Mehrdad Mozart




Sejajar dengan pelancaran Album Antarabangsa pada November 2017 dan pelancaran Filem "C144" akhir tahun depan, Vessbroz akan mengadakan Lawatan Promosi ke China, Hong Kong, Thailand, Indonesia & London, serta lawatan ke seluruh Malaysia. Album ini akan diedarkan di bawah label Sony Music Malaysia. Untuk menambah impak yang lebih besar untuk Lawatan Promosi, Vessbroz akan mengedarkan satu video lirik dan satu video muzik untuk setiap lagu yang terkandung di Album ini. Antara artis Malaysia yang terlibat (menyanyi) di dalam album ini ialah Farahdhiya, Dato' Zainal Abidin dan Nadeera

Untuk sebarang urusan berkaitan Vessbroz

Sam Kassim
Pengurus Promosi
Telefon : +6019-211 2288

31 comments:

  1. Wah bangganya bila artis luar pilih artis kita untuk buat featuring camni. Nanti kena dapatkan album ni laa. Pastu nak tunggu filem C144,rasa macam menarik...

    ReplyDelete
  2. Artis baruuuu ke? tak prnh nampak selama ni kt tv

    ReplyDelete
  3. unik ni.. artis malaysia yg terlibat pun berkualiti. bukan femes semata mata

    ReplyDelete
  4. Album ni nampak best nya... artist malaysia memang bagus!

    ReplyDelete
  5. Wowwwww saya baru tau ada album camni. Nanti nak dapatkan. Kat Spotify dah ada tak kak. Saya dah takda CD driver la. Wuwuwuwuwuwuw.

    ReplyDelete
  6. belum pernah lagi album diorg ni..best ke?sat nak p terjah dengar

    ReplyDelete
  7. First time dengar Vessbroz. Nanti boleh try dengar kat youtube.

    ReplyDelete
  8. Best kar lagu-lagi dia? 1st time dengar nama kumpulan ni ☺

    ReplyDelete
  9. xpenah dgr n tahu pasal mereka ni.. tapi nak ckp knp kacak sgttt

    ReplyDelete
  10. Best kan lagu-lagu dorang. Not bad jugak la. Ada a few yang emi memang suka dengar. Catchy., beberapa kali dengar dah melekat kat kepala.

    ReplyDelete
  11. Hebat juga pencapaian mereka ye kak.sampai 2 pertandingan antarabangsa tu. Siap feat dgn artis tempatan lagi. Satu langkah yg baik utk industri muzik kita.

    ReplyDelete
  12. dah dengar lagu diorang.. best jugak.. buat halwa telinga time relaks2 kat rumah kan.

    ReplyDelete
  13. First time dgr nma kumpulan nie. Rupa dah ada, insyaAllah boleh terjual. Wait, Nadeera nie artis malaysia mna satu ? Lagi x pernah dgr nma 😂

    ReplyDelete
  14. Belum pernah dengar lagu2 mereka.
    ketinggalan kereta api agaknye.

    ReplyDelete
  15. I've not heard of them before but check out their website and listen to the youtube, quite special, not really my kind of genre but good to know.

    ReplyDelete
  16. wah banyak dah review artis ni,terus rasa curious pulak nak dengar lagu" diorang

    ReplyDelete
  17. WAh SA pun layan VESSBROZ gak ke. Ramai lagi yang tak kenal dup ni..

    ReplyDelete
  18. Kak Sue belum sempat dengar lagi lagu dari kumpulan nie SA..

    ReplyDelete
  19. wah, bertuah betul artis malaysia yang dapat berkolaborasi dengan artis luar negara ni. Mana tau dapat memperkembangkan karya seni mereka juga. Apapun all the best Vessbroz. Baru album pertama tapi dah berjaya merentasi beberapa buah negara

    ReplyDelete
  20. Nice collaboration featuring Malaysian artist. Dato Zainal pun ada, so pasti dua ni pun bagus! Dah tengok juga Vclip and lagu dorang. Not bad juga!

    ReplyDelete
  21. wow, bertuahnya, dah le hensem mamat ala-ala arab ni .... misai janggut on point tahniah pada artis tempatan yang bakal berkoloborasi dengan mereka, weee

    ReplyDelete
  22. pertama kali dengar nama Vessbroz ni. artis Malaysia pun dipilih dalam menjayakan lagu mereka. menarik ni. bolehlah cuba dengar lagu mereka nanti.

    www.maisarahsidi.com

    ReplyDelete
  23. tak pernah tahu ttg artis ni. tapi seb baek sa share at least ada gak idea tentang perkembangan dunia artis hari ini

    ReplyDelete
  24. Tahu kemunculan diaorg ni tapi belum pernah dengar lagu2 diaorg ni hehehe.Best ke? Tapi akk ni pencinta lagu melayu je..hehehe

    ReplyDelete
  25. Oh ada artis kita juga yang dipilih untuk menyumbangkan suara dalam album beliau yer

    ReplyDelete
  26. Dah penah dengar CD mereka... best juga sesekali layan lagu macam ni...

    ReplyDelete
  27. Suka dengar lagu Fleeting dan Never Know

    ReplyDelete
  28. It seems like another growing singer in Malaysia reached the international benchmark. It is good to know about this and with to get an album as a support toward MALAYSIA singer.

    Racheal_foodilifecious

    ReplyDelete
  29. nanti boleh layan, terselit jua artis malaysia kan. hebat

    ReplyDelete
  30. Kalau tak baca entry ni tak kenalpun siapa dia ni..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah