Sunday, February 11, 2018

Menu Tema Seafood Di Hari Sabtu

Hi korang...

Semalam SA amik turn memasak selepas seminggu Abah masak kan..so Abah rehat on weekend .. SA walau tak sihat sangat bangun gak la masak..
Kali ni tema masakan lebih kepada seafood, ada ketam, ada sotong dan ikan la..sayur takde..malas nak goreng sayur..takpe la makan untuk 4 orang takkan nak banyak-banyak lauk kan..SA tak sihat so nak makan sup ketam..Dania plak nak sambal sotong..erm..masak aje..mak plak SA masakkan ikan kembung bakar..

Jom la tengok lauk SA masak...


Sambal Sotong Fav Dania

Sup Ketam..tak nampak lak sup nyer..


Ikan Kembung bakar


Kuah kicap untuk ikan bakar

Ikan tilapia sweet sour..abah masak berlebih..so kasi panaskan semula

Itu la menu Sabtu SA..menu Ahad nanti la SA up..tak masak banyak pun untuk Ahad sebab semua tak de selera nak makan..ingat nak buat rendang daging batang pinang..mak tak boleh makan daging..setakat rasa boleh la kot...nanti SA up menu apa utk Ahad eh...

28 comments:

  1. Semua makanan dekat situ sedap-sedap belaka..pandai akak masak...rabia lapar lah pulak tgk ...hehehehhe.

    ReplyDelete
  2. nikmat makan hujung minggu n puas hati dapat masak sendiri menu2 yang teringin nak makan kan.. kalo CT ngan mak berdua je kadang xdak idea nk masak apa takut berlebih. tapau lauk pun da naik muak. memang tringin yang dimasak sendiri. fevret tuuu sambal sotong. sedapnya =D

    ReplyDelete
  3. Smua sedap sedap.bikin air liur meleleh je tau akak nih..

    ReplyDelete
  4. Antara byk2 tu plg suka sup ketam. Hirup cmtu je pun dh sedap.

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum... Akak depan pintu ni. Bukalah pelawa kami masuk dan makan sekali. Sedap.

    ReplyDelete
  6. sotong tu..yumm...lama btul xbuat....sbb asal nk bli je sotong xbrp gemok...suka sotong gemok2 puas skit mkn hehe

    ReplyDelete
  7. Rajinnya SA masak..ari ni kak punya menu Ikan Pari masak asam pedas sbb anak2 suka mkn ikan pari

    ReplyDelete
  8. Adoiii sedapnya kalau tengok apa yg akak masak ni...
    Terus rasa lapaq kak

    ReplyDelete
  9. Menu yg menyelerekan ... nampak best mesti sedap...

    ReplyDelete
  10. Sedapnyer kak. Semua nampak menyelerakan. Aduhai. Ni buat saya lapar ni.

    saya semalam pun masak seafood juga. lala masak merah..huhuhu

    ReplyDelete
  11. Alaaaa share menu aje ke? Share la resepinya sekali. Semuanya nampak sedap. Emi lately ni datang mood rajin memasak. Hari-hari duk google pelbagai resepi.

    ReplyDelete
  12. ya Allah menggugat keimanan sungguh kalau datang blog kak SA.. semua nampak sedap2 belaka

    ReplyDelete
  13. Fuhh mmg match semua hidangan tu.. siap ada kuah kicap utk ikan bakar.. marveles. Meriah makan tengah hari atau makan malam mcm ni. Sure tak cukup sepinggan nasi.. makan smpi licin pinggan :)

    ReplyDelete
  14. sedapnya, dah la x dinner lagi ni..huhu..

    ReplyDelete
  15. Meriahnya kak masak. Rajin betul masak seafood eh. Nanti share la resepi sikit kak, nak belajar jugak.

    ReplyDelete
  16. masyaAllah.. terliur tengok... sedapnyaa..

    ReplyDelete
  17. wow yang sotong tu sangat WIN ! Sedapnya !Malam-malam pula tu tengok buatku terasa lapar, tak pe besok la I try masak macam Kak parizan... apa pun I am a seafood LOVER too !

    ReplyDelete
  18. Sambal sotong nampak sedap, cili kicap tu pon nampak lazat, nak buat juga sup ketam sebab demam on off on off juga ni

    ReplyDelete
  19. Pandai Abah akak masak ek. Bestla, balik umah abah masakkan. Lauk kalau kat rumah semuanya sedap. Tak kisahla masak apa pun. Bella penggemar talapia..ketam suka tp payah nak makan. Hehe.

    ReplyDelete
  20. sedapnya hidangan seafood2 ni semua. terutama yang ikan bakaq tu even simple tapi dialah antara yang tersedap. terus ml ni ingat nak bakar ikan jerla....

    ReplyDelete
  21. Sambal sotong nampak menggoda sangat okay!

    ReplyDelete
  22. Semua lauk sedap-sedap SA, semua Kak Sue suka tapi yang paling suka Sup Ketam, sedapnya..

    ReplyDelete
  23. ala..ketam tu...
    dah lama x makan ketam sbb mak ngan husband x makan ketam...
    rasa bersalah pulak kalau masak ketam..hehehe

    ReplyDelete
  24. Aduh..sedap semuanya. Fiza dahlah penggemar seafood ni.

    ReplyDelete
  25. Sotong, my faveret tu..nasib dalam pantang lagi, so menengok ajer lah.

    ReplyDelete
  26. MasyaAllah..sotong memang khaty sangat suka. slurppppp

    ReplyDelete
  27. Sotong tu sangat2 menarik perhatian.. ;)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah