Saturday, February 3, 2018

Dinner Steak Homemade Norwegian's Style Di Cosa Rosa Restaurant Mont Kiara

Hi korang..
SA sememangnya pencinta steak..steak merupakan hidangan yang berada di tangga teratas dalam kamus hidangan favourite SA. Sebab itu tahun lepas SA berusaha untuk memenangi pertandingan memasak anjuran NZTE. Segala ilmu yang diberikan oleh chef ketika itu SA gunakan sepenuhnya. 
Kita lupakan sekejap cerita itu..jom ikut SA merasai pengalaman menikmati hidangan homemade Norwegian's style di Casa Rosa Restaurant Mont Kiara. Ini pengalaman pertama SA makan di sini. Macam mana boleh sampai ke sini? SA memang sentiasa mencari restauran hidangan steak yang terkemuka di Kuala Lumpur. SA tak kisah keluarkan sedikit belanja yang tinggi untuk menikmati steak yang sedap,sebabnya..untuk suatu kepuasan perlu sedikit pengorbanan kan..  

Kita terus ke hidangan..sebab ini bukan sesi review...ini sesi dinner sendirian berhad bersama pasangan SA...haha...ini la hobi kami...sentiasa cari tempat dinner yang menarik untuk kepuasan...

Jom tengok gambar....


Cantik deco dengan bunga segar dan lilin...


Appetizer percuma dari restaurant...himemade bread with butter and special recipe homemade cream..


Mushroom soup yang paling sedap SA pernah rasa..cukup segala ingredients..dan parutan mushroom yg perfect...


Ribeye Steak SA punya..medium well yang sangat sedap..lembut dan melting dalam mulut..medium well sentiasa menjadi pilihan SA


Lamb Shank yang sangat2 sedap pilihan pasangan SA..daging yang empuk dimasak style slow cooker..ini merupakan perfect choice dan sentiasa menjadi pilihan pelanggan di restaurant ini...


Korang nak cuba? Set waze ke sini..

SA sangat2 berpuas hati dan pasti akan repeat lagi akan datang...jumpa kat mana restaurant Casa Rosa ni? Google je...baca review..set waze and tadaaa sampai kat sini...sedap..hebat dan kami sangat puas hati... restaurant environment sesuai untuk special occasion seperti anniversary, birthday dan apa sahaja moment istimewa dalam hidup korang...boleh walk in atau buat reservation dan call je number di atas...pemilik restaurant merupakan lady boss yang sangat cantik...

SA bagi 9.5/10 bintang....

Total bill : RM173 termasuk gst


30 comments:

  1. Tengok pun dah meleleh air liur kak oii

    ReplyDelete
  2. adoi laa.. sedapnya kak SA steak tu alahaii

    ReplyDelete
  3. Mak ai sedapnya SA.. Sesekali berbelanja untuk kepuasan diri apa salahnya kan SA..

    ReplyDelete
  4. perggghhh sedapnya! Tapi besar mata tengok harga hahaha

    ReplyDelete
  5. Steak adalah Fav Fatin alaaa teringat pulak kat dia, nnt bolehlah try dekat sini...

    ReplyDelete
  6. Tapi kan cantik pulak no telefon dia tu kan SA kan kan kan

    ReplyDelete
  7. perh...memang sedap nampaknya steak tu

    ReplyDelete
  8. Nikmat dunia,makanlah ketika sihat. Bill sakit memang Tak mampu nak telan apa pun.

    ReplyDelete
  9. Ya Allah dugaan apa kah ini, sedap betul tengok daging dengan kuah sup mashroom tu, eh rasa nak gigit je steak nyeeee

    ReplyDelete
  10. Tengok pun dah terbuka selera.. nampak mmg berbaloi makan dgn harga tu, tambahan sedap pula.. mmg puas hati. Thanks sharing SA :)

    ReplyDelete
  11. ha ha ha termasuk gst :)
    lamb shank nyer...
    mushroom soup nyer...
    menyelerakan, SA.
    sepadan dgn harga.

    ReplyDelete
  12. Kita pun suka steak ... nampak sedap yg ni ... klu kak selalu well done sbb x suka nampak merah merah pd daging mcm tak masak lagi haha

    ReplyDelete
  13. Meleleh air liur tgk steak tu kak oi. Lamb shank tu pun sama. Mendera jiwa dan raga namanya. Siap dpt free homemade bread lg. Nyum nyum

    ReplyDelete
  14. Ehhhh,harga dia not bad gak! sedapnya tengok menu dia.... Tapi seriuslah, harga dia memang berbaloi kot, puas hati makan

    ReplyDelete
  15. Steak tu perghh. Tak pernah terjah blh cubalah nanti

    ReplyDelete
  16. Alalo..sweetnya dating. Jeles kita tau. Rajin betul SA pergi cari tempat makan best2. Bolehlah kita cuba nanti

    ReplyDelete
  17. ohooii nampak menyelerakan. dah lama tak pekena steak ni. nak kena p cari ni

    ReplyDelete
  18. kalau tengok gaya portion menu dengan harga rasanya memang berpatutan. Steak tu nampak juice je. mesti sedap. Pernah makan steak yang kering dan kenyal.. memang potong selera terus. InshaAllah nanti boleh cuba kat sini pulak

    ReplyDelete
  19. sama dgn kita..suka sgt steak..semua makanan western kena je dgn tekak kita...hahahhaa

    ReplyDelete
  20. Amboi sekali sekala makan restoran western hehehehe selalu kita tengok sini makanan tradisional jer tapi menyelerakan harga juga menarik...

    ReplyDelete
  21. sedapnya kak sa steak tu, terliur tgk.

    ReplyDelete
  22. aduh..kecur terus tengok steak tu..memang berbaloi lah makan

    ReplyDelete
  23. Alahaiii steak tu sedapnya nampak!!

    ReplyDelete
  24. I think i had dinner there before, nice food and cozy place too.

    ReplyDelete
  25. Wah sedapnya the steak.. i havent try.. boleh try next time. Thanks for sharing

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah