Friday, April 3, 2020

Beli Bahan Keperluan Melalui Shopee

Hi korang...

Sepanjang PKP ni selain dari ketua rumah beli barangan di pasaraya, SA order barangan lain melalui online sahaja..Shopee la pilihan SA apa lagi kan..SA selesa ngan Shopee sebab proses membeli sangat cepat... SA plak akan cari trusted seller untuk urusan membeli yang smooth...

So apa je barangan yang SA beli melalui Shopee baru-baru ni..Kebetulan SA memang cari sardine Ayam Brand masa awal2 PKP dulu..tapi takde dan licin masa tu akibat ramai yang buat panic shopping....SA kalau bab sardine memang x pandang sardine lain dan belian kali ni adalah belian kedua...korang bayang dalam masa seminggu SA beli 8 tin sardine..cukup la untuk sepanjang PKP ni kan..x habis takpe bleh jadikan stock akan datang..


Ikan Sardine Mackerel


Kopi 434 Abah


Sunlight diswashing

Sunlight dishwashing tu memang saje je beli 8 botol..tengah offer plak..8 botol tu RM40++, masa tgh offer aritu lagi best 4 botol RM19.90..SA dh simpan dalam cart 8 botol..tapi x boleh check out sebab line jammed...bengang betul..last2 beli gak la bila harga dia 4 botol RM22.80. Skrg SA tgh cari plak sabun serbuk..tapi blom ada lagi nampaknya...Senang ada shopee ni...urusan pembelian pun mudah..delivery pun cepat...senang kita manage beli barangan keperluan harian macam ni...harga pun jauh lebih murah...


20 comments:

  1. Next shopping barang dapur kena buat gini juga lah, sekarang klau pergi supermarket barang yang kita cari belum tentu dapat, nak pergi cari beberapa tempat macam tak padan waktu2 macam ini....Sunglight tu memang murah kan.

    ReplyDelete
  2. Manfaati kemudahan yang ada, terbaik SA. Yang penting kita tak langgar arahan PKP.

    ReplyDelete
  3. Skrg ni dunia hjg jari..beli online memudahkan & mengurangkan risiko terdedah kepada jangkitan virus

    ReplyDelete
  4. Kinah pulak beli blender kat shopee..Time gini la nak mintak blender baru. Harap sampai la cepat, susah la blender takde ni.

    ReplyDelete
  5. sama la kita SA, kalau nak cari barang..cari kat shopee je. trusted..

    ReplyDelete
  6. Pilih,pesan,bayar,tunggu,sampai dan tadaaaaaa guna.

    ReplyDelete
  7. Kopi 434 tu, ayah LeYa pun suka.. Ermmm...memang mudah dengan adanya Shopee ni...

    ReplyDelete
  8. Mudah berbelanja sekarang.
    Yang penting ongkosnya ada

    ReplyDelete
  9. bahaya panic buying ni sebenarnya. kesian kat orang lain tak dapat beli makanan

    ReplyDelete
  10. best shopping macam nie.. tunggu je barang sampai di rumah kan kak..

    ReplyDelete
  11. waa..banyaknya shopping kat Shopee

    ReplyDelete
  12. nieyl pun suka beli sunlight dkt shopee time offer mmg murah, berbaloi beli kan...

    ReplyDelete
  13. murah jugak sunlight tu, kat kedai mana nak dapat rega RM5 ke bawah..

    ReplyDelete
  14. kita sini tak boleh order kat shopee, tah bila sampai. nasib ada pasaraya yang boleh hantar FOC asal above RM50 tapi sebab kerja kan, hari2 otw balik boleh je singgah kedai runcit.

    ReplyDelete
  15. Tinggal di bandar bolehlah beli online ni, pos laju boleh dtg, lain lah dekat kampung ni, terpaksa beli dekat kedai runcit apa yg ada je kan..kebetulan PKP berada di kampung, rindu juga nak shopping haha

    ReplyDelete
  16. Oh, nasiblah rumah kita dekat jer dengan kedai, so shopping di shop aje la, hihi

    ReplyDelete
  17. Belum lagi terjebak beli barang di Shopee. Rasa kalau ada akaun di situ mahu macam-macam nak beli.

    ReplyDelete
  18. aida x online shopping lagi, SA.
    hampir2 hari tu, tak jadik sebab seller nak bos barang after pkp.
    better beli kat kedai je camtu.
    ni hah ada beberapa benda mcm nak shopping online. nak tgk semula date anta brg.
    if dpt 3-4 days ke depan, ok la.

    ReplyDelete
  19. Sskarang semua beli kat shopee. Mudahkan kak. Saya setakat ni barang keperluan masih beli dekat kedai.. Suami free ari sabtu so dia akan keluar semua beli barang

    ReplyDelete
  20. lajuu penghantaran Shopee. seronok beli macam2 tapi setakat ni beli jajan je.. makanan2 barang2 stock ni belum pernah.

    saya order thru La**** sejak hari kedua PKP sampai srkng tak sampai lagi. dala dari kedai yang reliable lepas tu email mintak refund baca je x respond.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah