Friday, April 10, 2020

Ragam Anak-Anak Buah Sepanjang PKP

Hi korang...

Sepanjang PKP ni SA memang x jumpa la anak-anak buah yang lain kecuali Dida yang tinggal kat rumah SA dengan mommy dia...rindunya kat diorang...biasanya dapat gambar thru whatsaap dan buat video call je...kadang-kadang 2 hari sekali...hilang jugak rindu sekejap..ni kalau sambung PKP lagi..lagi lama la tak jumpa dioramg...sedihnyaaa.....

Semalam Ibu Tiara buat video call bg tau Tiara demam panas...alahai..kesian betul....siap buat memek muka dia demam...geram je tengok..budak-budak kalau demam memang kita kisau kan..tinggi jugak demam dia..puas jaramkan dengan air..bagi panas turun..kalau panas tinggi bahaya kan...sekarang kalau nak pergi klinik pun bahaya sebab kawasan red zone area rumah dia..


Tiara yang demam...


Aidan yang asal mamalong call sure tengah tido..badan dia.....debab dah...


Taufiq yang asyik tantrum sebab.x boleh keluar rumah


Ikie dan Dhia yang yang rajin buat kuih ngan ibu diorang


Dida belajar Iqra' dengan atuk


Adeliya tengah demam


Aressa..


Haa...ni lagi buat geram..anak buah adik ipar SA kat Kulai...semangat betul...


Dida tengah makan roti bakar


Macam-macam ragam..anak dara SA macam biasa la memerap kat bilik...adakala main keyboard, main gitar dan belajar online..paling susah nak suruh bergambar...sebab tu xde gambar dia...dia ada mood kalau nak suruh bergambar...kadang stress plak SA...so hari ni SA x masak...sebenarnya SA pun kurang sihat...badan terlampau penat duduk rumah kot...asyik buat benda yang sama kan..SA pun rasa nak demam tp dah makan ubat dh...harap-harap tak berlarutan la...kalau demam susah la nak pergi klinik..ni dah 23 hari duduk rumah tak kemana kan...



10 comments:

  1. Bersambung lagikah atau ditamatkan PKP kita ni ya SA...
    Masing-masing dengan gelagat masing-masing..

    ReplyDelete
  2. Kesian dekat budak budak kan kak sebab dorang terperap je dekat rumah. Tuh yang ada tantrum bagai. Anak anak saya pun kadang merayu nak main di luar. Saya bagi main kat area car porch je.

    ReplyDelete
  3. PKP sambung lagi dua minggu.
    Wak pun dah rindu dengan cucu2 yang dah lama tak balik kampung.

    ReplyDelete
  4. Comel2 semuanya..yg bambam tu rasa nk cubit2 ja

    ReplyDelete
  5. sunyi je kan rumah bila kanak2 ni xdak.. kalo x tu riuh gelagat depa. thru wasep jelaaa kita kongsi2 gambar tanya khabar. huwaaaa..

    ReplyDelete
  6. Alahaiii... Comel-comel je tengok ragam anak-anak kan.. LeYa punnlama daj xjumpa anak buah LeYa dek PKP ni.. Sabar je laa..
    Apa-apapun semoga Kak SA cepat sihat ye

    ReplyDelete
  7. Nak buat macamana, kan.. Bersabor je la.. Ni PKP sambung lgi 2 minggu..

    ReplyDelete
  8. aik, ayat last tu tak habis ek..hahahah

    take cara akak n family..kalo rasa tak sihat cepat2 makan ubat..risau gak tengok peta covid19 yang kawan blogger share..dia duk n9, nampak seremban merah, terus teringat kat akak..

    ReplyDelete
  9. Haha masing2.. confirm terhibur layan Diorg Ni kn

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah