Friday, April 17, 2020

Online Shopping Lagi...

Hi korang...

Musim-musim PKP ni mmg tak boleh keluar shopping kan..memang tak boleh buat apa-apa melainkan online shopping je...nasib la kalau barang yang kita nak tu tak menepati expectation gittew haaa...SA jarang beli keperluan peribadi kat online...selalunya beli keperluan dapur dan rumah je...makanan ada la beli skit mana yang xde kat pasaraya dan susah nak dapat masa musim-musim PKP ni...so seminggu ni hari-hari rumah SA didatangi abam pos laju..macam berlawan-lawan plak dengan jiran sebelah dan dan n depan rumah...macam pesta membeli belah secara online shopping....kang duit habis kat beli barangan online je...tapi SA akui la..PKP ni buat lagi banyak keluar duit...belanja tu macam air dh....seram sangat...ye la kalau pi pasaraya selain barang dlm list yang nak dibeli..sure tercapai barang yang x sepatutnya ada kan...sure ada extra ..dari nak beli barang sikit je..terus terbeli banyak...

Jom tengok apa yang SA beli..


Sekotak besar sampai


Memandangkan maggi goreng ni sedap..terus SA order 8 pack...ada promosi masa ni..40 pcs RM20...free postage


Memang best maggi ni...SA sorang je 2 bungkus..hahaha..


Yang ni plak cepat sampai..hari ni order esok dah sampai..ni stok untuk puasa


Ikan masin bulu ayam, Ikan masin gelama dan belacan


Yang ni pun sama gak...cepat sampai..


Hand Sanitizer Aiken ..murah sebab ada happy hour RM4.90 sebotol..


Kiriman dari Trengganu


SA beli keropok keping...


5 bungkus RM45, postage free


Then beli sandal Carlo Rino..saje gatal beli...macam x best plak sebab berat...

So itu je la yang SA beli minggu ni...dalam shopee cart tu ada banyak lagi barang blom check out ..masukkan je banyak-banyak. SA tunggu harga lagi murah...dan kalau boleh nak voucher murah untuk postage atau free poatage...Kadang-kadang SA terlepas happy hour sebab sibuk buat kerja lain kan...apapun...persiapan untuk raya tahun ni macam takde...xde rasa dan xde semangat nak beraya..ada ada la beli sepasang 2 baju ..Dania je SA x beli lagi..tgok la nanti...dia ni kalau nak beli baju untuk dia kena dia yg pilih sendiri...susah sebab dia ada piawaian dia sendiri kan....anak dara dara la katakan...cerewet mmg no 1 la dalam hidup dia...entah ikut siapa x tau la...

10 comments:

  1. Wah! Senangnya shopping online kan. Seronok rasanya bila barang cepat sampai dan elok tanpa cacat cela.

    ReplyDelete
  2. scary la nak beli online sekarang ni takut lambat sampai

    ReplyDelete
  3. wow!akk shopping lagi banyak dr nieyl ni...

    ReplyDelete
  4. Ikan masin pun beli secara talian. Hehe mudah betul.

    ReplyDelete
  5. Dah mudah nak nyopink sekarang
    yang penting ada fulusnya.

    ReplyDelete
  6. Belum beli kat memana Lazada or shopee.. takut teroverrr belinyaaa hahahaa..setakat ni beli vitamin c.. dgn member... ade ler

    ReplyDelete
  7. bestnya SA, saya punya belum sampai beli benda-benda mengarut je ahhahah

    ReplyDelete
  8. eh eh tak terfikir saya nak beli keropok ikan online...boleh la bukak shopee jap lagi kot2 ada yang berkenan...

    ReplyDelete
  9. Kinah ada nampak mee goreng sarimi tu kat speedmart. Hati tu berbelah bagi nak beli ke tidak takut tak sedap. Akak dah kata sedap, nanti nak suruh suami belikan la hehe..setakat ni online shopping kinah beli blender je. Itupun jenuh tunggu blender sampai haha

    ReplyDelete
  10. Samalah kak, saya dan suami sakan shopping online.tapi paling sakan suamilah. Alhamdulillah barang2 keperluan dapur masih boleh shopping di kedai runcit.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah