Tuesday, April 28, 2020

Rempah Ayam Goreng Mamak Style Che Wa Pilihan SA

Hi korang.....

Salam Ramadhan hari ke 5 hari ni kan? Hari ni petang nanti la SA up pasal menu Ramadhan..sekarang SA nak up pasal SA jatuh cinta dengan Rempah Ayam Goreng Mamak Style Che Wa yang diperkenalkan oleh kawan SA. PkP ni dah lama x makan ayam goreng kat kedai mamak yang sedap tu kan...pergh..bila kawan SA perkenalkan...memang SA terus orde je...and ini bukan review berbayar ye..SA ikhlas nak share dengan korang betapa sedapnya rempah perapan ayam goreng mamak style ni...Nak buat rempah sendiri tak menjadi..so dah ada instant dan mudah serta jimat masa ni better beli je..harga pun tak mahal snagat dan baru- baru ni SA dah order lagi 5 bungkus rempah ni. See penangan kan...bukan untuk kegunaan sendiri sahaja tapi untuk adik SA jugak...Serius sedap uolls..dan rempah ni sama sebiji macam ayam goreng kat kedai mamak...tak payah dah nak rindu- rindu ayam goreng mamak masa PKP ni...semua boleh buat dari rumah. Buat sendiri pun sedap tau....lagi puas...anak dan family puas makan...


Gambar sumber FB Rempah Che Wa


SA sangat- sangat rekemen rempah ni untuk perapan ayam goreng...haa..kalau korang nak cuba bleh whatsaap no hp 0194056437 atau FB : Rempah CheWa.


Untuk percubaan SA beli 2 pek..cara- cara masak pun ada kat pek tu..senang...kalau dapat perap lama lagi best...


Ini hasil ayam goreng mamak style..SA kurangkan skit rempah sebab nak test dulu..sama tak bumbu rempahnya..somemore Abah x boleh makan pedas...nyata rempah ni tak pedas pun...


Biasanya SA akan masak dalam 15 minit atau 20 minit sebelum berbuka...sedap skit nak makan ayam panas- panas dan juicy kan..


Lebihan rempah SA tak buang..tapi perapkan kat ikan keli dan goreng...sajer testing dan ternyata memang sedap...


Memang SA puas hati dan tak salah pilih masa beli..dan kawan yang rekemen pun cakap betul kan memang sedap..yes SA akui memang sedap...Rempah ni keluaran tempatan tau dan memang 100% homemade. Rempah adunan tangan dari CheWa resepi generasi Tok Mat Perak (GTMP) membuat penghantaran ke seluruh Negara dari Perlis sampai ke Sabah.  Dijamin mabeles..SA dah cuba dan memang sedap...puas hati...bukan ada rempah ayam goreng mamak style aje tau...ada juga Rempah Masak Hitam. Yang ni SA tak cuba lagi....next time boleh la cuba...kan?

Berminat nak order?

Whatsaap : 0194056437
Facebook : Rempah Che Wa

7 comments:

  1. Sekarang ni teringin je, belajar buat sendiri. Hikmah jugakan tak bergantung pada kedai makan semata-mata.
    Nanti nak lawat FB MakWa tu.

    ReplyDelete
  2. Tengok gambar pun tau sedap ayam goreng SA ni. Boleh try rempah ni.

    ReplyDelete
  3. Wowww macam best aje ni, ada jual mana tu SA? nak jugalah try...paling suka memang makan ayam goreng mamak, kadang semata beli buat ratah hehehe

    ReplyDelete
  4. yea..time PKP ni windu ayam goreng kat kedai mamak tu..hehe..boleh la cuba ni..Tengah PKP ni semua kedai, tempat tutup..kita cuba buat sendiri..

    ReplyDelete
  5. Oo nmpk sedap... Blh la try pasn nie

    ReplyDelete
  6. Tak pernah tahu pun ada orang jual rempah ni.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah