Thursday, April 16, 2020

Airtangan Mommy Dida vs Airtangan Mak

Hi korang...

Minggu ni kan...SA langsung tak masak la....bukan tak nak masak..tak sempat nak masak memandangkan SA busy kerja dari rumah...so tugas masak-memasak memang bagi kat Mommy Dida..so semalam makan menu yang mommy Dida masak..simple tapi sedap...sesekali orang lain masak memang kita selera nak makan. 

Hari ni plak Mak SA yang masak, dia nak makan yang simple-simple je...biar dia masak katanya..so kitorang tengok aje la dia masak..so hari ni SA combined 2 menu masakan iaitu menu adik SA masak semalam ngan menu mak masak hari ni...mana tau in future korang xde idea nak masak boleh dpt idea masak plak kan...


Gulai Sardin campur campur kentang


Tongkeng ayam goreng garing


Sayur goreng


Ikan cencaru Bakar


Air asam


Ikan keli bakar


Popia sayur


Sedap betul makan


Yang ni plak menu yang Mak SA masak hari ni...


Sayur kobis masak lemak putih


Telur asin


Sambal bilis garing

Masuk PKP fasa ke 3 ni....memang buntu dah nak masak apa dan makan apa..idea nak masak tu jadi blank..dari rajin terus jadi malas..haih...x tau la nak.cakap macam mana...ni plak..hari ni data internet SA totally habis...40gb habis habis dalam masa tak sampai sebulan...maybe sebab banyak meeting guna VC kot...ni SA redeem internet free sementara nak tunggu cycle data SA yang yang baru...so at the moment SA tak leh buat kerja opis yg ada attachment yang besar dan makan data yang banyak..tp yg free ni 1gb je dan boleh guna dari 8am-6pm je....SA dh siap2 top up 3gb extra..standby..nasib murah RM12 je bleh pakai sampai sampai 21hb...nantin21hb cycle baru data internet SA....

6 comments:

  1. SA ditag utk join segmen

    https://syafiqahatta.blogspot.com/2020/04/pencarian-bloglist-by-aisyhah-nyais.html?m=1

    ReplyDelete
  2. Mata terpana pada sardin dengan kentang tu.

    ReplyDelete
  3. meriahnya menu.
    tadi dapat 2-3 ekor ikan keli sebab air parit kering.
    tapi wak tak amek, masukkan dalam kolam kat kebun untuk selamatkan dia.

    ReplyDelete
  4. Sedapnya semua menu terutama tongkeng goreng tu

    ReplyDelete
  5. nampak telur masin tu rasa nak buat bubur pulakkkkk

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah