Wednesday, April 22, 2020

Birthday Girl Buat Kek Sendiri

Hi korang...

20 April lepas merupakan birthday anak buah SA si Dhia yang sekarang ni ada kat Muar..PKP ni buat kami lama tak jumpa..terpisah dan rindunya kat family sebelah sana. Kalau tak sure ada sambutan birthday setiap anak- anak buah. Yang kat Seremban pun dah sebulan tak jumpa...sedih kan..ini merupakan masa yang lama terkurung dalam rumah..nasib bukan totally Lockdown macam sesetengah negara tu. Tahun ni je dah setengah tahun berlalu tanpa apa pun kegembiraan. Hari- hari dilalui penuh kebosanan kan?Semoga cepat la semua ni berakhir. Bila dah lama berkurung emosi pun terganggu, mental pun koyak sampai tak boleh salah sikit..

Hari ni SA nk citer sikit pasal sambutan birthday Dhia. Simple birthday sambut dengan family dia je..sambut 4 orang je..sebelum ni plan nak sambut birthday anak- anak buah sesama. tapi nak buat caner kan...the best part masa ni kan..Dhia buat birthday kek dia sendiri.Comel jer Dhia..dari first step Dhia buat sampai la part decorate the cake..sajer SA simpan kat sini..nanti bila- bila Dhia boleh baca kisah dia ni kat blog mama...



Seronok tengok Dhia kacau bahan...for sure Ibu yang bagi arahan kan...


Yang ni siap dah bakar...cantik je kejadian..kalau mama yang buat x tau la jadi apa...


Wah..dah siap decorate...Abah dia suruh amik gambar tunjuk kat abah pun dia x bagi..tunggu Abah balik surprise katanya


Dah siap...tudia decoration ngan kelopak mawar and unicorn lagi...


Yeay..potong kek session


Simple celebration je..


Nampak sedap kan kek dia....

HAPPY BIRTHDAY DHIA YANG KE 6 TAHUN

Nasib baik la mama dia ni tak pandai baking cake..kalau tak dah awal- awal buat kek...hahaha...risau plak nak buat kek takut tak jadi...hahah...masih perlu menuntut lagi...weekend ni rasanya nak belajar buat cookies..oven besar tu lama dah x dihidupkan untuk bakar- bakar ni...cuma ada satu 2 bahan je nak kena beli..cari kat pasaraya takde...esen vanilla pun boleh habis sekarang ni....bukan main lagi semua orang kan...shopping x fikir orang belakang...esen vanilla habis, baking powder habis..semua habis sampai gula perang pun dah xde...

Okey la...see you olls next entry....

10 comments:

  1. lahai sian nengokw ajah dia sambut besday tu..sama juga Sis, anak Sis dua-dua sambut besday dalam PKP ni...redha aje laa...hepi belated day Dhia, moga menjadi anak yang solehah dan membanggakan ayah ibu...

    ReplyDelete
  2. pandai buat kek... Happy Birthday syg.. semoga dimurahkan rezeki selalu....

    ReplyDelete
  3. wah...sedapnya kek. pas ni tak nyah dh beli kat kedai..buat sndiri je..hehe

    ReplyDelete
  4. senang pasni leh baked sendiri kek. siap ada topping fresh flower lagi tu. happy birthday dhia.

    ReplyDelete
  5. ya Allah pandainyaaa beliau! cantik pulak bila da potong tu..kek pertama dalam hidup dia ni, mana tahu da besar nanti jadi baker terkenal!

    ReplyDelete
  6. Cantikk.. lagi bermakna kek tu sebab bday girls buat sendiri.. happy birthday sayang dhia

    ReplyDelete
  7. wahhh pandainya buat kek sendiri. I can't even make one myself haha. well, i've never really tried. XD

    ReplyDelete
  8. rajin kak sa buat kek.. nampak sedap tu.. nyum nyumm i loike kek cokolat..

    ReplyDelete
  9. bagusnyaaa dia da pandai buat kek sendiri.. siap ada rose petals lagi..
    xpe nanti habis MCO ni suruh redeem birhtday celebration ramai2 skali lagi..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah