Tuesday, April 14, 2020

SA Attend Department Meeting Hari Ni

Hi korang...

Lambatnya SA bersiaran hari ni...xde mood betul nak update blog sebab stress dengan kerja..Ada task SA buat dari kul 12 tghari sampai kul 4 petang buat SA tress betul hari ni..2-3 kali SA betulkan...last-last baru ok...hari ni SA bersiap skit sebab ada ada ing department via video call Microsoft Team..segan plak kalau comot kan..hahaha...beria bersiap mengalahkan nak masuk office padahal meeting via video call je pun.. attitude kena jaga kan...kata secretary...hahaha....


Dah ready dah..tumpang bilik mak sebab blom kemas bilik sendiri


Ready dengan laptop dan note book


Bila video call ni masuk ramai-ramai dia jadi hang kan...so turn off video..baru ok...boss ckp x nampak gambar SA padahal SA dh turn on camera


Nasib la kan...last2 semua turn off video dan teruskan aje meeting.. bandwidth prob kot...eh entah la..SA bukan reti sangat bab2 VC ni semua...jarang terlibat..bila dh boss kata compulsory semua kena ada...so kena la SA bersiap sedia..so banyak la discussion tadi..more to boss share pasal Covid 19 dan dan bagi nasihat supaya semua jaga kesihatan dan sentiasa berwaspada...pas tu boss tanya sorang-sorang nyer experience sepanjang MCO ni...Covid 19 ni real...so semua kena amik berat kan...sebenarnya semua pun dah rindu nak naik kerja. Rupanya ada antara kami yang terpaksa berjauhan dengan anak dan wife dan duduk sorang kat rumah...allah kesiannya..sabar la kan..harap2 MCO ni settle la sampai 28 April walau dengarnya ada ara-ura sambungan lagi ...

9 comments:

  1. Mrs. A pun sama rindu nak pergi office dah huhuhu...

    ReplyDelete
  2. Saya kerjaaa di tempat kerjaaa. Hohooo.. cuma jadual diadjust, takleh ramai ramai dalam satu tempoh kerja tuu

    ReplyDelete
  3. Setakat PKP ni selamat lagi dari VC..

    ReplyDelete
  4. rindunya nak kerja balik..dah dkt setahun tak kerja..:)

    ReplyDelete
  5. cantik cantik mengalahkan g keje ke cemana tu ..

    saya plak tade masalah rindu nak g keje sebab mmg tiap hari g keje cuma dipendekkan waktu keje..so balik awal dari biasa..

    ReplyDelete
  6. kagum dengan akak, cantik sangat walaupun bervideo call aje...ok lah, lepas ni saya pun kena cantik2 gini lah, baru bersemangat sikit nak berZoom..hahahahha

    ReplyDelete
  7. Sekarang pon buat guna teamwork applications... Can meeting by group.. Using phone jew📱📱

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah