Sunday, April 19, 2020

Masakan PKP Day 32 & Day 33

Hi korang ..

Blog SA ni sejak PKP/MCO ni asyik duk update makanan je kan..sure korang dh boring dh...nak up bab review so far blom ada review product terbaru so korang bertabah la hadap citer pasal makanan je..ada  menu ulang-ulang SA buat..mana yang dh pernah letak kat blog ikutkan SA dh malas nak letak sebab benda yang sama kan..ikutkan SA dh x tau nak masak apa dh..dah buntu dan susah nak kreatif semula hahaha...but SA tetap share la kat sini supaya korang yang buntu macam SA boleh ceduk idea masakan dari SA. Sekurang -kurangnya sedikit membantu kan...

Jom tengok gambar..


Menu PKP Day 32


Ayam masak lemak cili api


Sayur Kangkung celur


Sambal Belacan


Sambal tumis ikan bilis

Menu PKP days 33


Asam rebus ikan pelaling


Ikan tongkol goreng berlada


Baby kailan goreng ikan masin

So far itu la menu 2 hari iaitu Sabtu dan hari ni Ahad..macam meriah kan..SA memang kumpul gambar tu bagi banyak supaya senang sekali publish. Malas nak buat entry by entry sebab SA x rajin..almaklum la dh sebulan lebih berkurung so otak agak tepu. Nak buat ayat tu bukan senang tau..nak kena cool dan tenang-tenang baru idea tu banyak keluar. Adakala idea datang time dlm tandas, time mandi, time nak makan..time masak..eh....macam-macam la...itu yang buat lambat SA publish entry...

Semoga perkongsian SA tentang menu ni akan membantu korang yang buntu x tu nak masak apa ye. Menu SA selalunya simple je ..x susah pun...ni terasa nak makan rendang kerang plak..tapi mana plak nak cari kerang fresh kan? haih..sabar je la....




12 comments:

  1. Akak nasib baik yg si chef tu ada kt rumah...boleh la request nk mkn apa..

    ReplyDelete
  2. Betul SA..dah kebuntuan idea nak masak apa hari-hari. Sama la kita kadang ulang menu yang sama penah share kat blog.

    ReplyDelete
  3. ramainya menu PKP
    Nampak sodap2 belaka

    ReplyDelete
  4. Baby kailan ikan masin memang sedap...dan suka celur kangkung cicah dgn kuah kacang

    ReplyDelete
  5. menyelerakan semua menu2 akak..saya msk yg simple2 jer..:)

    ReplyDelete
  6. macam2 idea memasak timbul sepnjng PKP ni ye kak ^_^

    ReplyDelete
  7. iyeee...kita pun sama, kadang tu kumpul dalam satu entri aje semua gambar makan sehari dua...kalo rajin baru buat satu per satu..

    ReplyDelete
  8. Samalah.. Memu berulang2 je lepas tu.. Buntu dh nak masak apa

    ReplyDelete
  9. Semua menu sedap. Lagi lagi ada sambal tu bertambah selera makan

    ReplyDelete
  10. Seperti biasa masakan akak.mmg mabeles la

    ReplyDelete
  11. sedap2 menu yang dimasak.. lama jugak x makan ayam masak lemak..
    boleh request kat mak nanti hihi..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah