Friday, July 24, 2020

Orang Demam Makan Laksa Batu Kurau

Hi korang..

2-3 hari ni SA balik kerja dalam hujan...seminggu ni memang petang je hujan kan...SA kalah akhirnya bila hari ni sampai kat office je SA dah sakit2 badan..sendi2 dah rasa lain macam dan tekak dah mula tak sedap...lepas buka puasa IF tadi SA cepat- cepat makan ubat dan rehat pukul 12.30 tengahari tadi SA terus tido kat bilik rawatan. Memang lena SA tido sampai tak sedar pun msg ke apa ke yang masuk..cuma dh pesan dengan Kak Shuhaida Kabdy untuk call SA kalau laksa yang SA order tu dah sampai. Hahaha...ye..SA beli laksa dari Kak Sue hari ni dan Kak Sue gunakan rider untuk hantar kat SA...nasib masa sampai tadi SA dah bangun tido dah..biasa la Jumaat kan rehat panjang..SA x join pun kawan- kawan makan kat port biasa. Memang SA demam sangat la tu..hehehe..ikutkan kalau demam kena la balik kan..SA x nak balik sebab takut tak lepas masa polis check suhu kat KL Sentral nanti..sebab tu gigih makan ubat dulu, makan vitamin dan rehat je..ni baru lepas makan dan sekali lagi makan ubat. 

So..sekian lama merindui Laksa Batu Kurau Kak Shuhaida Kabdy, Akhirnya hari ni SA dapat gak makan laksa tu. Memang suka sanagt- sangat. Rasa memang tak lari la..tak pedas sangat pun tapi ada cili potong jugak..memang bersungguh SA makan sehingga ke titisan yang terakhir. Bukti ada kat gambar bawah tu..hahaha....


Bungkusan yang sampai...SA beli 2 bekas laksa...satu SA makan..satu lagi SA sedekah kat kakak cleaner..rezeki elok di kongsi bersama kan...


Rupa paras Laksa Batu Kurau...


Sedap...


Orang demam ha makan laksa untuk lunch


Jemput makan semua


Sedap hingga ke titisan yang terakhir


Kak Sue titipkan juga Jus Durian Belanda dan Jus Kedondong

Alhamdulillah rezeki SA hari ni dapat makan Laksa Batu Kurau. Memang sedap la di tekak SA yang sememangnya hantu laksa ni...next time boleh la order lagi. Terima kasih buat Kak Shuhaida Kabdy. Open order hari ni dan SA cepat2 request order..terima kasih juga untuk dua2 jus tu..tak minum lagi...harap mampu sejukkan badan SA ni...

11 comments:

  1. saya pun kalau demam mesti nak makan laksa. Rasa masam2 pedas tu boleh buat badan rasa segar je..

    ReplyDelete
  2. ammi kalau sedap yang tinggal sikit tu pun ammi hirup je guna mangkuk..mcm iklan holiauuu tu

    ReplyDelete
  3. Kinah tak merasa lagi laksa Batu Kurau kak Sue..Hujan-hujan ni sedap jugak makan laksaπŸ˜‹πŸ˜‹

    ReplyDelete
  4. Laksa,sup,maggie dan tomyam antara menu yang PC pilih bila demam.Lagi satu boleh hirup kuahnya tukan.Tu yang kadang bila berpeluh ringan badan.

    ReplyDelete
  5. sedapnya laksa..lama xmkn..:)

    ReplyDelete
  6. Harap2 sembuh demamnya dapat makan laksa batu kurau.
    demam2 pun sampai licin laksanya

    ReplyDelete
  7. cepat sembuh demamnya...sedapnya laksa tu

    ReplyDelete
  8. Semoga cepat sembuh! Laksa memang sedap takleh deny dah πŸ˜‚ tengok pun rasa teringin

    ReplyDelete
  9. Lama tak makan laksa. Nampak sedap. Kalau tengok SA makan sampai licin pinggan nampaknya mmg sedap la :)

    ReplyDelete
  10. Terima kasih SA sudi order Laksa Batu Kurau Kak Sue ya.. ❤

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah