Monday, July 13, 2020

Resepi Telur Dadar Tomato...

Hi korang...

Pernah makan telur dadar dicampur tomato? Sedap ke? Sedap giler uolls...nak buat pun senang je...resepi ni merupakan resepi favourite family SA. Kami memang dah diajar makan telur dadar style macam ni dari kecik. Yang perkenalkan resepi ni Abah SA. Katanya dari dia bujang dia masak telur dadar sesekali letak hirisan tomato...


4 biji telur 
1 ulas bawang merah - hiris
5 biji cili api - dipotong

Bancuh telur dan campurkan semua bahan..jangan lupa letak garam


goreng dalam minyak yg betul2 panas


Dh siap


dipotong2...bahagian tengah akan nampak lembab atau half cooked..itu yg sedap


Sedap...cuba la korang...lagi satu SA suka buat telur dadar campur udang kecik2 tu atau kalau ada oyster segar SA akan beli dan campurkan...sedap....cuma oyster mahal la kan...eh..kalau korang ada kupang...boleh campurkan kupang juga...sedap...SA dh biasa bereksperimen..hehe....

Selamat mencuba!!!

10 comments:

  1. tak pernah try..nanti boleh la buat..saya ni kalau masak sardin atau tomyam mesti kena masak telur dadar.hehe

    ReplyDelete
  2. Sedapnya, bau dia pun mesti mengancam ni

    ReplyDelete
  3. tak pernah letak tomato... selalu letak balance sayur lain yg ada. kacang panjang, beans, carrot, mushroom. pasni ammi cuba tomato plak

    ReplyDelete
  4. sedapnya telur dadar. boleh la kami letak tomato lepas ni. macam best je

    ReplyDelete
  5. Tak pernah lagi cuba letak tomato macam ni.

    ReplyDelete
  6. Haa pasni blh la try letak tomato pulak dalam telur dadar. Tq kak SA kongsi resepi.

    ReplyDelete
  7. Nampak sedap ni campur tomato. Boleh cuba. suka gak makan tomato

    ReplyDelete
  8. oh menariknya! saya tak pernah letak tomato dalam telur dadar...biasa letak kentang dengan sosej dengan bawang holland je..next time boleh cuba ni pulak...hihu

    ReplyDelete
  9. Selalu kalau masak telur sama ada letak cili bawang and mayo. ha itu je la. tomato tak pernah cuba letak lagi hehe

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah