Saturday, July 18, 2020

Bonding Mom & Daughter Again

Hi korang...

Hampir terlupa nak abadikan kisah Sabtu lepas dalam blog SA ni..Sabtu lepas saje keluar berdua ngan Dania. Lama x bonding together melayan perangai kami yang suka berjalan dan makan- makan...nampaknya Dania memang mengikut jejak mama dia ni..kalau stress pi window shopping..Kebetulan masa ni atok x berapa sihat kan..so takde sapa hantar jadinya kita belasah guna grab je...kebetulan mama nyer grab apps ni dah banyak points...so setiap perjalanan  bleh redeem potongan harga. Cuma tolak la points. 

As usual ada la kelengkapan sekolah yang dia nak beli..nak beli A4 paper dan macam2 lagi la..Nak selesa SA ajak dia pi AEON Seremban 2. Mahal skit la tambang sebab jauh kan..anak punya pasal dan memang nak keluar makanya SA tutup mata je...Sampai- sampai je terus cuci2 mata dan makan eskrem yogurt IlaoIlao yang rasanya baru je bukak outlet kat situ..erm sudahnya mama dia je yang bagi perabih..dah la mentamak beli yang harga RM15++...dia tak suka plak...dia ingat eskrem biasa..dia ni memang pelik skit..nak mencuba..dah cuba pas tu rasa masam yogurt dia tak nak makan dah...yang gemuk mama...adat la tu kan..mama akan jadi tong sampah habiskan makanan anak....


Selfie pakai face mask..bagus sangat


Sekarang habit dia suka ketawa nampak gigi..cantik nau gigi terjongket..


She did requested to wear braces...mama ko blom mampu lagi anak....mahal kot braces


Satu perangai yang buat SA kadang2 hangin ngan dia adalah...pakaian...kalau tak menepati piawaian dia...dia x kan pakai..


Ni baju yang dia rasa tak pendek...labuh tutup punggung...


Masa ni la yang dia rasa IlaoIlao yang dia x suka tu...


Sedap je SA makan...SA yang kena habiskan


Selfie sekali lagi...


Terserlah betul kegemukkan mama  ko kakak oiiii


Ermmmm...yummy


Then as usual SA pi Popular Book Store...adehhh..x leh kawal la keinginan utk beli novel walau dah banyak novel x baca kat rumah


SA boleh je habiskan masa yang lama kat kedai buku tanpa gangguan...fav spot kat sini


Selfie memang wajib


Amik gambar dengan koleksi Ramlee Awang Murshid


Yang ni jelas skit


Then kat area buku resepi


Banyak buku baru nampaknya

Lepas tu melayan Dania nak beli tealive...ganti tadi punya IlaoIlao yang dia x suka


Dia sekarang tengah belajar jadi seorang perempuan katanya...maksudnya apa?


Sebelum ni dia tak suka handbag...so dia dah mula belajar ke arah gaya seorang perempuan...haduiiii...boleh plak kuar statement macam tu...


Lepas pi popular book beli tealive apa segala..SA terbau plak laksa..pergh
tuhan je tau betapa menyengatnya bau laksa tersebut..terjebak lagi pi lepak plak kat oldtown kopitiam...maka teroder la laksa dan dan secawan hot honey lemon


Hot honey Lemon


3 buah novel untuk reward diri sendiri..


Well itu kisah Sabtu lepas dan kisah Sabtu ni x tau la nak citer macam mana memandangkan blom ada lagi cerita menarik yang nak di share..ada la kisah pasal Dania...dia sedikit down pasal tetiba dia di sahkan suspect Thalassemia..itu nanti SA ceritadalam entry khas..

Selamat berhari minggu uolls...

11 comments:

  1. Nasib baik llaollao itu dihabiskan.
    Saya sudah lama tidak pergi Popular. Dulu dekat dengan rumah.

    ReplyDelete
  2. syoknya bonding time dengan anak kan...

    ReplyDelete
  3. Betul bila masuk kedai buku...erdiri lama pun tak terasa.Ralit tengok buku dan bau buku tu best sangat.

    ReplyDelete
  4. syoknya jalan2 cuci mata..hilang stress jp..:)

    ReplyDelete
  5. Lama dah tak pergi Popular. Sekarang ni beli online je.

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah dapat spend masa bersama. suka juga pergi AEON. banyak pilihan sikit. popular ada, mph pun ada.

    ReplyDelete
  7. ehehehe ilaoilao tuuu saya suka..
    untung sapa xmo meh kasi saya hehe..

    ReplyDelete
  8. hahahaha kelako jugak dak dania ni ek...baru nak tanya habis tu selama ni jadi apa kalo bukan perempuan? nasib baik akak explain..hahahhahahah

    ReplyDelete
  9. Best dapat spent time together :) Dania dia baru teringin nak pakai handbag rasanya hee. nanti dia akan explore banyak lagi hee

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah