Sunday, July 12, 2020

42 Tahun Hidup Baru Pandai Buat Lempeng

Hi korang...

Malunyaaaaa...dah umur 42 tahun baru pandai buat lempeng..itupun percubaan x jadi mula-mula...hahaha...kat rumah ni yg pandai buat lempeng cuma abah SA..tu la perangai x nak belajar kan..tiba hari ni teringin pas tu mak abah x sihat...so kena la nekad buat sendiri..bancuh...letak telur sebiji..cubaan pertama menjadi...hahaha...umur 42 tahun baru pandai buat lempeng kelakar kan..so hari ni kita sarapan lempeng dengan sambal sardin. Nikmat betul rasanya ...lepas tu kita kukus pau frozen...


Lempeng SA buat ..yg bawah tu terhangus skit


Pau kacang frozen


Sarapan pagi ni

Layan dengan kopi 434...memang sedap sarapan pagi ni...simple je..ada ada sambal sardin dengan sambal bilis skit..semua leftover...hari ni x tau plak nak masak apa..SA dah rendam udang harimau dengan ikan selar ..ikan selar tu mak suruh buat masak singgang..udang harimau SA nak buat masak berlada je kang..x tau la jadi ke tak...ni masih lepak-lepak je lagi update blog...hahaha...nanti SA up menu tengahari semalam...tengok pada kerajinan SA...

8 comments:

  1. Kadang2 benda yang nampak simple tu paling susah, kan

    ReplyDelete
  2. hehe..takpe kak, tak semua benda kita pandai buat :) menjadi tu kira bonus lah.

    ReplyDelete
  3. kita pun tak berapa sangat pandai buat lempeng terutama yang fancy2 macam lempeng kelapa, lempeng cincai2 je reti...

    ReplyDelete
  4. nak kena ucap tahniah ke ni SA??? ahhahaha.

    Ammi pun last year rasanya baru gedik2 call mama tanya cara sbb anak2 teringin nak makan. Pastu adik beradik ipar gelakkan ammi kata tak thrill la masak pakai non-stick pan. Kena masak atas kuali biasa je. hahahah.

    ReplyDelete
  5. takpe. janji kita mencuba kan. lambat ke awal ke mencuba masak, janji kita masak kan.. menjadi lempeng SA.. pasni repeat lagi laa...hehehhe..
    Pau tu gebunya alahai..puteh betul

    ReplyDelete
  6. tak reti la nak bancuh lempeng ni tapi kira menjadi lempeng akak walauppun first try..hehe

    ReplyDelete
  7. jarang sgt buat lempeng sbb tak suka hehe tapi kalau nak buat kena tgk resepi jugak hehe

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah