Wednesday, July 29, 2020

WW: Ootd Serba Hitam Hari Ni....

Hi korang...

2 hari lagi nak raya Aidiladha kan...korang ada yang dah start cuti ke? SA masih kerja hari ni...tapi kerja last la..esok SA start cuti dah..mulanya tak nak cuti sebab cuti dah takde..nasib Boss cakap dia cuti esok...so SA pun cuti je la..malas nak fikir bab cuti tahun yang dah surut tu..hahahaha....lepas ni kalau nak cuti amik MC ok tak? aci tak?hahaha....

Hari ni SA nyer Ootd pakai serba hitam...baju peplum dan skirt hitam...dah rasa macam Mak Esah plak semuanya hitam ha...macam berkabung je..kalau cakap SA sedang berkabung perasaan boleh tak? hehehe...

SA ada cipta mini novel kat FB tau...baru dapat idea dan jalan cerita...part 1 sedikit sedih la...entah kenapa rasa macam banyak idea lak last week...sambil- sambil menaip jalan cerita terus meleleh jer airmata...rasa macam sebak...rasa menjiwai sangat...nanti SA copy letak kat bawah eh..korang kalau ada yang follow SA kat FB tu komen- komen la skit...blom ada komen lagi sebab ramai yang menanti kesudahan cerita Adam kan...hehehe...itupun masih dalam draft...susah nak siapkan sebab Adam ada kat Sarawak sekarang...ada yang suruh show off wajah Adam...Adam tak bagi greenlight lagi...nanti la...benda membabitkan gambar orang ni susah sikit nak tayang kan...



New Mini Novel ( Chapter 1)
Sila sediakan tisu part ni sedih skit🤭🤭

AKU YANG TERSAKITI

Hujan gerimis...Gadis itu termenung sayu di tepi jendela. Entah apa yang direnungkan entah apa yg difikirkan...anak-anak jiran leka bermain basikal. Tak kira hujan..riuh rendah bergurau senda. Tanpa sedar gadis itu mengalirkan airmata. Hiba sangat hatinya...terkenang pada sebuah kekecewaan...kecewa yang dipendam sekian lama...waktu itu...disaat hujan gerimis ini lah..hati nya kecewa dengan lelaki idaman.

Teringat memori penuh emosi itu...tanpa sedar..tanpa dia minta, airmatanya mengalir laju

L : Hi you....buat apa tu...
P: Hi syg....tak buat apa ..nape...
L : You pergi mana hari ni syg...
P : Tak kemana pun...duduk rumah je kot..malas nak keluar..
L : Jom jumpa.....
P : Bila?
L : Kejap lagi...i on da way ambil you...
P : Okey i siap skrg..agak-agak pukul berapa sampai?
L : sebelum pukul 6 i sampai...x sabar nak jumpa you
P : Okey i tunggu kat rumah....

Usai bersiap...si gadis menanti dan terus menanti...1/2 jam menanti...jam dh menunjukkan pukul 6 petang...bayang si pujaan hati tak muncul tiba..cuba hubungi telefon bimbit tiada jawapan..pesanan ringkas berkali-kali dihantar tidak berjawab..tepat pukul 6.50 petang lelaki idamannya sampai...girang tak terkata hatinya...masuk aje kereta tiada teguran apatah lagi senyuman dari pujaan hatinya...si dia mendiamkan diri. Terpancar riak tidak gembira pada wajah lelaki itu...apa berlaku? Si gadis tidak berani bertanya.

L : Kita keluar kejap aje la...pukul 7.30 i hantar u balik ye syg...kita ronda dekat-dekat je.
P: 7.30?
L : Ye ...kita ronda-ronda kejap je...i just nak jumpa u..lepas ni ada benda lain yg i nak buat..

Tiada kata yg terluah dari mulut si gadis..hatinya hancur luluh tapi dia tetap melemparkan senyuman....perasaan girang yg di pendam sekian lama hancur...luluh hati tak terkata..empangan mata hampir pecah tapi dia masih bertahan...tangan yg dipegang bagai tiada rasa apa..tiada kasih yang mengalir di jiwa..

L : Takpe kan syg...kita keluar sekejap je ni...
P: Takpe la....i'm ok ( jawabnya lemah)
L : Okey....jom i hantar you balik...
P : Okey....

Si gadis dihantar pulang...1/2 jam pertemuan...tak sempat berbual panjang...tak sempat meluah kerinduan ..inikah sebuah pilihan buat si gadis ..jejaka idaman berlalu tanpa rasa belas dan kasihan...tiada kata-kata malah sebuah senyuman indah ditinggalkan...berlalu tanpa sempat meninggalkan kenangan manis..sayu hati tidak dapat ditahan...

"Tangisan adalah cara mata berbicara ketika mulut terbungkam, tak sanggup menjelaskan betapa hancurnya hati ini."

Hanya itu yg tersirat di hatinya...ini jalan yg dia pilih..dan kerana ini juga...dia nekad melangkah pergi..dari mengharapkan sesuatu yg tidak pasti ...

BERSAMBUNG.....

Nanti SA akan sambung part 2.

Selamat hari raya Aidiladha korang...

Kepada yang dah start balik kampung tu...hati- hati di jalanraya...

11 comments:

  1. nak komen juga... hitam pun menawan

    ReplyDelete
  2. selamat hari raya Aidil Adha..

    ReplyDelete
  3. Nice kak... Hitam memang cantik.. nampak kurus

    ReplyDelete
  4. pakwe lama kita macam ni la perangai, suka buat orang menangis tak berairmata, hahaha..

    ReplyDelete
  5. Ala SA ni...tgh syok2 layan tetiba bersambung pulak

    ReplyDelete
  6. Macam baju silat Aryssalah hehehee...

    Selamat hari raya Aidil Adha SA dan keluarga ;-)

    ReplyDelete
  7. Raya ni cuti panjang boleh la SA sambung tulis.

    Boleh dah tambah satu lagi tab menu kat atas untuk "novel"

    ReplyDelete
  8. Wah berbakat la SA. Tak sabar nak baca next part. Sambung cepat2 tau hee

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah