Sunday, December 20, 2020

Aydan Si Sweet Talker

Balik dari hiking tengahari semalam, anak-anak buah ada kat rumah... especially Aydan. Lepas mamalong mandi and lepak-lepak saje la tunjuk gambar kat anak-anak buah..Last sekali tunjuk kat Aydan maka terjadi la conversation dengan Aydan macam ni..
Mamalong: Aydan nak tgok gambar mama panjat bukit tak?
Aydan : Nak..nak...nak tenok...
Mamalong : Cantik x semua gambar..
Aydan: Erm....cantik la tu
Mamalong : nape Aydan cakap macam tu
Aydan : Mestilah...mama tu x bawak Aydan..
Mamalong : Alaaa...mana boleh bawak Aydan..
Aydan : Aydan nak naik macam ni sama macam mama..mama x ajak pun..
Mamalong : Alahai...Aydan merajuk ke ni..
Aydan : Mesti la..mama naik batu tu nanti jatuh..haa sape nak tolong
Mamalong : Oh....Aydan takut mama jatuh ke?
Aydan : Kalau mama jatuh...mama takde la balikkk..
Mamalong : Gulpp!!!!

Adoi...macam tu plak cakapnya...seram plak mamalong dengar...bertuah punya anak...setepek dia bagi....🙄🙄



Bercakap je kerjanya


Dah petang baru nak tido...pas tu tido ngan macam-macam aksi


Bila tengok dia tido...macam best je kan...
 

Aydan ni anak adik SA si Lisa...adik kepada si kembar...memang lasak sangat...bijak berkata-kata...jangan la salah cakap dengan dia..kalau salah cakap..habis...lagi satu kalau nak cakap pasal dia..jangan depan dia..dia ingat sampai bila-bila..semalam abah masak lauk kepala ikan tenggiri masak lemak cili api..part mulut ikan tu ada gigi kan..selamba dia sound atok dia..
 
Aydan : Atuk!! kenapa atuk ni..
Atuk : Kenapa....
Aydan : Kenapa atuk beli ikan JAWS ni?
Atuk : Aduhhhh...macam-macam la awak ni Aydan
Aydan : Atuk tu yg beli ikan jaws..sape suruh...

Tak tau nak kata apa..semua gelak je la...atuk dh cemas dh tadi....last2 gigi ikan tu dia buat main..hahaha...adoiii...

Bila dia nak sweet-sweet talker tu...ada la dia nak bodek tu...ayat dia memang buat semua cair..termasuk la SA ni...memang selalu kena.. especially bila dia mintak KFC...

5 comments:

  1. bambamnyaaa aydan ni.. geram hehe

    ReplyDelete
  2. atok pun kena sound... best melayan budak² baya aydan ni sis

    ReplyDelete
  3. ahaaa comel je tidur action gituuu.. macam2 gaya kanak2..
    nanti dah besar sikit Aydan blh ikut na.. jadi bodyguard =)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah