Tuesday, December 15, 2020

Masak...Masak...Dan Masak Lagi...

Hi korang...

SA masih WFH, bila kat rumah ni as usual SA akan masak, masak dan masak hari- hari. Hahaha..tapi hari ni last SA masak tengahari sebabnya SA akan masuk office semula esok. Baru- baru ni office SA declare tutup sampai further notice sebab ada kes positive Covid 19. Sebagai langkah berjaga-jaga office terpaksa tutup dan sanitize di lalukan untuk level yang terlibat. Okeh kita lupakan kisah office. SA masak dari Sabtu sampai la hari ni ha..saje kumpulkan gambar masakan SA untuk jadikan entry macam biasa. Bukan nak menunjuk...SA masih belum ada job untuk blogging so SA akan up more personal punya story.

As ususal SA dah susun- susun gambar masa upload kat blog, bila masuk je dia jadi lintang pukang...geram betul..so malas dah nak betulkan...so korang tgok la ye.....



Ikan Tilapia Goreng..


Budu


Daging Goreng Kicap


Telur dadar


Brocolli campur


Ikan cencaru goreng kunyit & bawang putih


Ikan Masin


Sayur Kangkung Masak Lemak Cili Api


Kari Udang Harimau


Sambal Ikan Keli


Sayur Kangkung Celur


Sambal Belacan


Sup Ayam


Asam Pedas Ikan Kembung


Daging ayam goreng pop corn


Telur Dadar


Ayam Goreng Berempah

Haaa...

Itulah menu yang SA masak sepanjang Sabtu sampai Selasa hari ni...kalau duduk rumah ni memang makan jer la kerja SA...eh..takde la..SA masak..tapi kalau korang nak tau..tukang masak ni...dia makan x banyak tau...tapi dia akan makan selepas orang lain makan..dia akan rasa kenyang bila tengok keluarga atau oranga lain makan..waaima masa masak tu dia lapar macam mana pun dia tetap x selera nak makan sekali. Itu memang jadi kat SA...tapi tak tau la kalau korang kan...hehehe...


10 comments:

  1. Menggoda betul semuanya SA 😋
    Sayur kangkung masak lemak cili api..yang ni saya belum pernah buat/makan.

    ReplyDelete
  2. uishh..menyelerakan semuanya..mau bertambah ni..:)

    ReplyDelete
  3. semua menggoda.. bahaya betul sampai doc kata berat naik mendadak haha
    penangan duduk rumah pkpb

    ReplyDelete
  4. Memang sedap semua menu tu. Pelbagai dan yummy! telur dadar tu walaupun simple tetap memikat selera!

    ReplyDelete
  5. sedapnya budu dgn telur dadar :)

    ReplyDelete
  6. semua pun nampak cedap. makan ngan nasi panas, memang layansss.

    ReplyDelete
  7. ooo kalo saya memang berselera secara konsisten...hahahhahahaha

    ReplyDelete
  8. uish sedap betul ni. dah makan pun terus lapar balik..haha

    ReplyDelete
  9. Hidangan simple tapi menyelerakan. ikan talapia goreng tu sedap betul makan dengan sambal belacan tu

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah