Tuesday, December 8, 2020

Masakan SA Ahad dan Isnin

Hi korang..

SA dalam dunia masakana memang dah jadi rutin. Especially bila WFH ni...cumanya SA x reti la nak edit2 gambar jadi cantik...SA jeles gak kadang- kadang kawan- kawan nyer gambar cantik giler..ye la kita guna handphone je kan...for me..just publish the originality..sebab nya kita blogger suram je...hahaha...bleh x cakap macam tu..okeh 2 hari ni..Ahad dan Isnin SA masak...sorry la gambar kat bawah ni tak ikut aturan sebabnya handphone SA ni la..masukkan gambar dah betul pilih dah...ikut hari..lepas tu dia masuk jadi tunggang langgang...malas nak betulkan makanya lantak di situ...janji korang nampak gambar tu semua kan...


Daging Bakar Harimau Menangis - Ahad


Sayur Kobis Goreng - Isnin


Udang Harimau Masak Lemak Cili Api campur Peria - Isnin


Sambal Sardine - Isnin


Ikan Patin Masak Tempoyak - Ahad


Dipping sauce utk Daging Bakar


Sambal Belacan - Ahad


Ulam kacang botor dan Kangkung Celur

Haa..

Itu jer menu SA masak Ahad dan Isnin...hari ni SA x masak sebab busy kerja...hari ni last kerja kat rumah esok masuk office semula...tak sabarnya nak masuk office...bulan ni will be a really busy month for SA..Harap- Harap SA dapat la luangkan masa sikit untuk blog ni...biasa la hujung tahun kan...confirm busy...

Korang masaak apa hari ni?

14 comments:

  1. menangis kita tengok gambar daging ngan udang tu tau

    ReplyDelete
  2. Kacang botor tu. lama tak makan. Tempoh hari pergi beli sayur tak ada pulak.

    ReplyDelete
  3. Daging Bakar Harimau Menangis tu buatkan saya menangis.. sedapnya..

    ReplyDelete
  4. menggodanyaaaa daging bakar rimau nangis tuuu!!

    ReplyDelete
  5. Sedapnya lagi² yang belacan dengan ulam. Huhu... Fiza sejenis hantu memgulam. Makan mesti cari apa benda nak diulam. Terliur pulak tengok sardin. Lama dah tak makan sardin. Haha...

    ReplyDelete
  6. cantiknya warna daging tu...cicah pulak dgn sos tu..yumyum...

    ReplyDelete
  7. Paling tak tahan daging harimau menangis tu cicah dengan sambal pehhh takleh cakap cemana sedapnya rasa dia 🤩

    ReplyDelete
  8. Sedapnya daging harimau bakar tu
    Eh daging lembu ek

    ReplyDelete
  9. Daging bakar harimau menangiz tu sedapnya... sana sini org tayang bila la nk cuba buat

    ReplyDelete
  10. Bilalah Kak Amie nak berhenti menangis ni SA.... huhuuu selalu nampak daging harimau menangis, tapi Kak Amie belum jumpa lagi...kah! Lauk-pauk lain semuanya sedap belaka terutama ikan patin dan sambal belacan tu!

    ReplyDelete
  11. uishh semua menarik ni lagi lagi udang tu. Nangis tengok lawan pulak dengan sambal belachan . fuhh padu

    ReplyDelete
  12. aduyai lapar tgk.. menangis tengok Daging Bakar Harimau Menangis akak

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah