Friday, December 25, 2020

Ular Masuk Rumah Jiran

Hi korang..

Pagi-pagi abam bomba dah datang depan rumah...mulanya ingat ada apa, kebakaran ke..tapi takde plak asap...rupanya ular masuk rumah jiran depan..orangnya takde plak and nasib baik jiran laginsatu yang nampak dan telefon bomba. Merasa la SA tengok situasi menangkap ular...kata abam bomba tu, itu ular kapak..agak berbisa jugak...



 

Tak sampai 5 minit abam bomba tu dah berjaya tangkap ular tu..risau plak kalau masuk rumah SA memandangkan rumh SA malam-malam ada banyak tikus...eh..bukan tikus...abah cakap cencorot...musim-musim hujan ni ular pun masuk rumah cari makanan kan...dah la kiri kanan rumah SA ada mini kebun Pak Zain..terus terfikir...uish...nauzubillah la...tapi bila tanya jiran tu ada apa nampak macam kecoh..ada ular kak...eh..eh ..naik meremang bulu roma...SA kalau ular ke..ulat gonggok ke..memang takut....

Special thanks abam bomba Seremban...tangkas dan hebat buat kerja.....ularnya seekor..yang datang sampai 6 orang.....


7 comments:

  1. Eza pun jenis seram dengan ular. Geli. Huwaaaa memang geli tahap tak pandai nak explain. Syabas abam bomba, tangkas ya buat kerja. Terbaik.

    ReplyDelete
  2. alamakkkk ini yang seram ni. memang kadang2 kita x alert kan..
    syukur ada orang nampak dan laju action nya..

    ReplyDelete
  3. Memang seram kalau masuk rumah.

    ReplyDelete
  4. syukurlah ular tu berjaya ditangkap. kena jaga kebersihan di kejiranan tu bagi menghindari ular dari masuk ke rumah...

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah