Tuesday, December 1, 2020

December Yang Mencabar

Hi korang...

Hari ni dah masuk bulan baru, bulan December. SA makin sibuk almaklumlah hujung tahun kan...pening betul banyak kerja ni...dengan sejuknya..dengan sakit belikatnya..memang mencabar betul.
SA terlupa lagi perlu pergi check up December, cari semula kad appointment. Nasib baik 23hb December nanti..lambat lagi. See..sibuk sampai tiada masa untuk diri sendiri..update blog pun dalam MRT. Makan pun kadang- kadang missed. Tapi serious tak kurus jugak...


December....please be nice to me...

SA plan nak cari bilik sewa baru...zaman PKPB ni zaman MCO ni semuanya makin mahal. SA dah malas nak duduk kat Sungai Buloh. Nak cari bilik yang lagi murah dan convenient. Kalau boleh nak cari yang dekat dengan office dan MRT. Rumah yang sekarang ni bukan tak selesa. SA ok jer cuma perbelanjaan SA agak kasar bila rumah jauh dari office. Lagi baik SA berulang Seremban -KL kalau macam tu kan...ada la beberapa bilik sewa yang SA cari dan berkenan tapi masalah plak dengan deposit yang melampau. Susah betul la sekarang ni...kalau boleh nego depaosit ok la jugak..ni tak boleh nego...
Slowly la cari kan....penat sebenarnya bila sewa rumah jauh ni...masa habis kat perjalanan je...

10 comments:

  1. betul tu SA. semoga dipermudahkan urusan cari rumah sewa baru ya :)

    ReplyDelete
  2. Mudah-mudahan dipermudahkan urusan cari bilik sewa yang dekat dengan office. In shaa Allah.

    ReplyDelete
  3. kalau dapat yang dekat dengan office lagi bagus.. semoga cepat2 dapat jumpa biliknya..

    ReplyDelete
  4. Good luck SA. Semoga berjaya dapat bilik sewa yang dihajati. Take care ya

    ReplyDelete
  5. Semoga dipermudahkan segala urusan, Kak SA.

    ReplyDelete
  6. hurmm tu lah, deposit sekarang ni kebanyakan orang buat 2+1..jadi kena bayar 3 bulan sewa baru boleh masuk...nak pindah rumah pun pikir 2-3 kali dalam keadaan ekonomi gawat ni

    ReplyDelete
  7. betul..last 2 years pernah terfikir nak balik je seremban sbb rasa rugi byr 2 rumah. tp bila pikir penat travelling, nanti masa dgn anak2 tu kurang, tarik baliklah angan2 tu.

    ReplyDelete
  8. semoga dipermudahkan segala urusan akak mencari bilik sewa baru. Dengan keadaan sekarang, kena banyak cut cost.

    ReplyDelete
  9. Semoga dipermudahkan semua urusan kak SA..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah