Thursday, December 3, 2020

Layan Beriyani Ayam Madu Mahbub

Hi korang...

SA bukanlah peminat nasi beriyani ayam madu atau sebaliknya...SA memang tak berapa suka nasi beriyani tapi memandangkan semalam SA x tau nak makan apa dan kawan- kawan dah start amik order untuk lunch makanya SA pun selit je la order..belasah je la kan...so kali ni diorang order Nasi Beriyani Ayam Madu dari Mahbub. Mahbub ni sangat popular di area Kuala Lumpur kan...macam- macam ada..ikutkan SA suka masakan kambing diorang..tapi macam tak rasa nak makan kambing. So masuk jer la order..hehehehe


Dapat la satu box ni seawal pukul 10.30 pagi. Giler awal kan..padahal mintak diorang deliver pukul 12 tengahari.

RM16


Portion nasi dia sangat banyak..SA makan 2-3 suap dah kenyang giler...itu ayam goreng madu dapat sekali ngan acar timun dan kuah dal..SAa agak kureng tapi makan jer la..janji ada...


Happy face dapat makan tengahari..ahahahah....padahal x abis pun....

Kenapa SA order jugak sama macam kawan- kawan order? First of all semalam SA busy as usual malas nak keluar kemana- mana lepas tu nasi beriyani kan guna beras basmathi so SA setuju la nak order. Sedangkan korang tau kan SA memang tgh berdiet...rasanya memang la x sesuai untuk berdiet tapi takde pilihan so SA makan ikut portion diet je..sygnya memang tak habis...tak leh buat apa kan...yang x habis tu terpaksa letak tepi simpan dalam fridge..memang takde sapa la yang nak makan nanti....

Korang suka makan  Beriyani Ayam Madu?

Suka Ayam ke Kambing? 


16 comments:

  1. sedapnya nasi beriyani ayam madu

    ReplyDelete
  2. Kalau tanya saya sedap ataupun tidak ?
    Katakan tidak untuk saya menolak rezeki. Semua saya makan. Harap utk tenaga saya seorang askar. Mesti cukup zat dan protein.

    ReplyDelete
  3. Kalau ekin nasi briyani ayam.. Kalau kambing ekin. Xleh bau makan apa lagi..

    ReplyDelete
  4. Sedapnyaaaa huhuhu lapar lah pulak malam malam ni

    ReplyDelete
  5. Lama tak makan nasi beriyani ayam madu. Tgk ni terus rasa nk beli juga haa. Terliur tau.

    ReplyDelete
  6. kakmim suka ayam madu.. tp kalau lamb shank lg sukaaaaa... hehehe

    ReplyDelete
  7. Dua-dua suka, ayam & kambing.

    ReplyDelete
  8. sedapnya Kak SA..terliur nengok nyer ^_^

    ReplyDelete
  9. sedapnya SA, briyani mmg selalu pilihan me too

    ReplyDelete
  10. Sedapnya nasi beriyani. of course ayam kak sebab tak makan kambing. huhu
    portion nasi beriyani memang banyak. boleh 2 kali makan atau share berdua.

    ReplyDelete
  11. kalo nasi beriani ni memang selalu besar2 portion dia kan..kadang tu bole kongsi 2 orang

    ReplyDelete
  12. Sedapnya 😍 mestilah briyani ayam..hehe

    ReplyDelete
  13. Adoi.. sedapnya.. terus lapar petang-petang nie..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah