Tuesday, June 22, 2010

DUIT MAS KAHWIN...NAK BUAT APA ERK


gambar kureng coz hp murah
Duit mas kahwin Lisa ari tu RM200, x tau nak buat apa and masih elok Lisa simpan, pening la..x reti nak beli apa..ada orang ckp ikat beli emas,ada yang ckp laki ko x leh mkn duit tu Lisa..masaelah eh Lisa x tau nak buat apa..you all yang dah kahwin biasanya duit mas kahwin you all wat per eh?bagi la pendapat you all..

10 comments:

  1. time akak dulu... akak smpn then lepas sthn bile dh ade duit lebih hubby topup beli brg kemas. hehehe

    ReplyDelete
  2. duit mas kawen adalah hak mutlak isteri...so isteri adalah berkuasa la ke atas duit tue..akak dulu beli rantai..mama akak la yang suruh beli rantai mas....akak ikut jerk...

    ReplyDelete
  3. beli baju...beli kasut...tgk wayang dgn hbby..or simpan beli barang baby..hihihi

    ReplyDelete
  4. akak pun cadangkan beli emas

    ReplyDelete
  5. Lissa..shu yg x kawin ni leh bagi pendapat x?.. nak jugak..nak jugak..hehehe....

    Selalunya kan..mcm kat penang mas kawin x fix.. ribu riban gak.. & selalunya diorang wat beli rantai ke.. gelang ke... & suami mmg x leh makan duit tu..kecuali dengan keizinan isteri... wallahualam..

    Lissa wat la ape2 pon.. kalau shu.. dengan rm200 tu..shu beli sesuatu yg boleh disimpan sampai bila2 utk kenangan... since emas skrg da mahal kan... shu rasa rm200 tu leh kot beli cincin sebentuk.. hehe...

    amboi.. pjg lebarnye cik siti shuhadah ni dok mengarang..hehehe.. jgn mara aaa...

    ReplyDelete
  6. betul tu lisa.. pakai duit tu beli emas.. x kira la cincin atau gelang klu x cukup tmbh jer. bagi nmpk.

    akk punyer beli emas jugak. tapi x ingt beli apa ekk..hihihi

    ReplyDelete
  7. Akak dulu beli barang kemas...kena top up sendirilah sikit

    ReplyDelete
  8. yeaa.. better beli barang kemas lah.. cam akak dulu guna duit mas kawin beli subang! :D

    ReplyDelete
  9. boleh tak beli makanan untuk keluarga?

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah