Tuesday, June 29, 2010

Kenapa????perlu ke??

golang omak den,sapo la jadi pewaris neh....


Kenapa ye orang kalau pergi kenduri kahwin atau majlis2 keramaian yang lain sukaaaa sangat tayang barang kemas?kalau la ada sedozen...sedozen tu la diorang pakai ...mmg la kagum..cantik menarik..tapi kan bahaya...nak plak makcik2 yang xde kudrat nak melawan if penyamun tarbus sudah samun diorang..tak ke masa tu nanti barula fikir keselamatan...dia x fikir selamat ok...dia fikir terkilan..beli beribu2 last2 kena samun..nak plak penyamun zaman sekarang ni bukan samun barang jer tapi cash dia bagi mati terus...huiii tobat....kalau la jadi kat mak Lisa.....masak weh...x do la golang omeh omak den laie...yang penting..xde la dapek wasiat omak den...hahahaha...harus kena lempang kan.....bukan fikir lain..fikir wasiat...ko jangan verangan Lisa....bukan x leh oke pakai barang kemas..tapi pakai ikut keperluan aje la..x yah la dok nak menunjuk2..sama jer pun....cuma hebat ngan x hebat jer....fikir2 kan la.....

10 comments:

  1. huhu tak minat sgt brg kemas

    tp kalau ada, kadang2 simpan, cincin jek pakai

    tp suke yg simple2

    ReplyDelete
  2. akak pun tak paham, kalau nak pergi mana kenduri, dorang mesti nak pakai golang cam tu.kalau tak de golang, tak boleh pergi kenduri ke ye.akak tak pakai apa-apa pun.akak suka emas putih.kalau dapat sebentuk cincin pun jadilah.

    ReplyDelete
  3. ada sekadar menghiasi badan ajer..tp my mom dah siap2 wasiatkan untuk me barang kemas dia yg berdozen tu...

    ReplyDelete
  4. lisa, sama la mama shu pon..bila kenduri time.. mula la dia kuarkan barang2 kemas dia..& suruh shu pakai.. shu x minat la barang kemas ni... ada pon shu pakai serba 1 jer... tu pon terpaksa pakai.. huhuhu..

    ReplyDelete
  5. akak tak minat barang kemas.
    tapi benarnya sebab tak berduit ekekkee..

    standard la tu yang.. orang tua mesti nak pakai emas kalau gi kenduri kendara :)

    ReplyDelete
  6. Ma dah stop beli barang kemas. Tak nak dah...!

    ReplyDelete
  7. orang tua2 memang berkenan nan barang kemas nie..akak pakai mana yang ada jerk..tue pun klu xpakai mama akak sibuk dok tnya..mana..gelang...mana rantai..mana cincin...

    ReplyDelete
  8. makcik2 ni kalau tak pakai byk2 tak lengkap hidup hihihi

    ReplyDelete
  9. kadang2 dah jadi tradisi yang dibuat sendiri, gi rumah kawin mesti nak tayang omeh ... kalau yg tak mampu boli omeh camno?... hihi...

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah