Wednesday, April 20, 2011

Check Up Hari ini 20.4.2011

hari ni 20/4/2011 g check up kat klinik kesihatan.

mcm biasa g check.amik darah n urine test.result sangat baik.staff nurse kata kepekatan darah lissa sgt baik untuk twin prengnancy.selalunye org pregnant twin ni ada masalah darah tak cukup pekat n leh kene anemia,tp alhamdulillah,berkat lissa ikut ckp doktor mkn vitamin yg diaorg bekalkan,kesihatan lissa dlm keadaan baik.pastu kene jumpa doktor plak,sebab ape tau...staff nurse ckp sebenarnye lissa dah masuk 8 bulan dah hari ni,so doktor kene scan n pantau kedudukan babies plak...adoiyai..mcm ne kire ari tu ek..sb ikut kiraan yg lissa wat dgn staff nurse awal2 dulu,usia kandungan dalam 7.5 bulan.tp....hari ni lain plak...hurmmm...penin dah lissa.ape pun,ikutkan je lah,janji babies selamat n lissa akan wat persediaan fizikal,mental & jasmani untuk bersalin nanti.doctor ada ckp kedudukan baby untuk 8 bulan ni dua2 kepala bayi kat bawah,klu kat bawah,maknanye 100% lissa kene operate,kalau sorang kat bawah & sorang lagi kat atas(sonsang) boleh bersalin normal.ape pun memang lissa berharap dapat bersalin normal,tp klu bg 2 pilihan normal n operate,lissa akan pilih operate untuk selamatkan semua..
kawan2 semua tolong doakan anak2 lissa dan lissa ye..lissa harap semuanye berjalan dengan lancar. 4/5/11 ni lissa kene scan lagi. 9/5/11 jumpa doktor pakar yang pantau lissa kat ward hari tu.ni gerun sikit sb nanti dia yg akan manage samaada lissa akan bersalin cara ape.klu operate,mmg dia akan bg tarikh...so,kenelah tunggu...lissa hanya mampu doa je minta Allah s.w.t selamatkan anak2 lissa.minta2 mereka lahir dgn sempurna dan sihat walafiat.amin

3 comments:

  1. semoga akak selamat melahirkan cara normal yer...insyaAllah :)

    ReplyDelete
  2. Semoga lisa selamat melahirkan baby secara normal. jaga kesihatan ye. Insyaalah semuanya berjalan lancar.

    ReplyDelete
  3. Semoga lisa selamat..
    tak kisa normal ke operate k..
    yg penting kena kuat semangat

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah