Tuesday, April 12, 2011

Barut Baby..

Balik kampung ahad ari tu  sebenarnya agenda utama adalah nak buat barut baby ni...Lisa dah beli kain and dah mintak mak jahitkan..tapi tu la..nama jer ada 2 mesin jahit kat umah, tapi mak Lisa dah x nampak nak masukkan benang dalam jarum..makanya balik kg mintak tolong Mak Lang yang buatkan..sebenarnya mak yang buat..mak lang tukang masukkan benang dan jarum..huhu..

 Mak dan Mak Lang bertungkus lumus...
 barut yang dah siap dijahit..tali jer tak jahit lagi
 hubby Lisa tgh ukur kain utk dijadikan tali ..
 mak tgh tunggu mak lang masukkan benang
 khusyuk dua beradik ni..
 cik abang kita ni pun sama erk...khusyuk..
 tadaaa......ini la rupanya barut baby tuh...
model perut besar harus ada yer...xde mood nak posing..panas dan lemas...
sekarang segala persaiapan baby dah 90% ready..tinggal nak punggah bawak balik umah mak Lisa sebab Lisa bersalin nanti pantang kat umah mak Lisa..selesa kan kalau mak sendiri jaga..lagipun MIL lisa x berapa sihat..kesian kat dia....

9 comments:

  1. Dh lama x jenguk blog ni. Lisa sht ke?bl due ye?

    ReplyDelete
  2. wahhh...shu pon x sabar...hehehe..

    ReplyDelete
  3. rajin semuanya, berkerjasama buat barut, suka tengok! hehehe :)

    ReplyDelete
  4. test barut kat perut sendiri ke lisa?hehehe

    ReplyDelete
  5. Lisa, akak pun suka buat sendiri. cam anak akak punya barut.buat ni kena pandai pilih kain, cotton yang lembut.kalau beli barut siap, kain dia getah, tak selesa budak nak pakai.

    ReplyDelete
  6. a'ah lisa, sgt bekerjasama. tapi mmg kalau org org tua mmg suka buat sendiri kan...

    ReplyDelete
  7. hi...wahhh memang lagi senang kalau buat barut sendiri ni...bestnya ramau yg tolong pulak tuh

    ReplyDelete
  8. bergotong royong membuat barut baby...sangat2 suweeettt :)

    ReplyDelete
  9. berpantang bawah jagaan mak sendiri adalah syorgaaaaaaaaaaa...

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah