Wednesday, April 6, 2011

Update 7 Bulan Pregnancy

i copy paste email yang Lisa htr..dia mintak i tolong inform kat blog...so..u olls baca la eh...
Hari ni check up sgt berjalan dengan lancar.
kejap je,x sampai 2 jam.
staff nurse ckp kesihatan ibu baik,babies pun sihat.degupan jantung babies pun dlm keadaan baik.cuma kedudukan babies sorang kepala kat bawah,sorang lagi kat atas.sgt aktif bergerak dan menendang.
staff nurse wat penerangan pasal jaundis.dia tengok kelompok darah.dia kata ikut darah ibunye ni 'O' positif,maknanya anak berisiko dapat jaundis.risau jugak,harap2 x de ape2 lah.semoga Allah beri kesihatan yg sebaiknya kpd my babies.Diaorg suruh jaga pemakanan.dlm 6 bulan pertama hanya bagi anak2 susu badan shj.jgn bagi air suam.Ibu pulak x boleh makan jamu dulu dlm tempoh 2 bulan pantang,sebab nti jamu masuk dlm susu badan,sgt tak baik untuk kesihatan anak2.klu sayangkan anak2,ikutlah petua perawatan moden dahulu.pasni check up akan dijalankan 2 minggu sekali plak..dah msk 8 bulan nti seminggu sekali plak..berat badan dah naik 2 kilo iaitu 72kg.mungkin berat baby yg bertambah kot.hehehe....
keputusan minum air glukos hari tu...jeng..jeng..jeng....saya bebas dari kencing manis.bacaan adalah 5.8 shj.x payah repeat minum glukos lagi...hahahaha..sgt senang hati n hepi..nyahhlah air glukos dr diri ku.Sambung check up 20/4/11.kat klinik  pakar pulak 21/4/11.

5/4/11
semalam teringin sangat nak minum ABC.beli jugak..perghh sedap giler,terima kasih kat my klik intan sufinaz sb g belikan..rasa mcm terawang-awang kat langit bila dpt minum,babies lak bila minum jer ABC,dia nye aktif bukan main,x taulah sedap sgt kot dpt air sejuk,ke dia kesejukkan kat dlm...ape2 pun minum x banyak,ala-ala dapat sejuk kat tekak sudah..pastu petang melantak plak kerepek ubi pedas.banyak giles makan kepek tu..sedap sgt,tp balik umah,muntah2 sebab angin...huhuhu...malam tadi boleh tido dah,alhamdulillah,babies sgt memahami,sebab dah ckp kat dia,bagilah ibu tido mlm ni sayang,ibu sgt letih sebab semalam babies  x bg ibu tido,asyik nak main jer..penat sgt...so,mlm tadi dia aktif,cuma tak de contraction mcm malam hari tu...so ibunye tido nyenyaklah sampai pagi...alhamdulillah....

8 comments:

  1. alhamdulillah..semuanya ok...harap semuanya sentiasa dipermudahkan sampai u deliver nnt ...amin...

    ReplyDelete
  2. cik pah pun darah o..tapi dua dua anak tak pernah dapat jaundis.. maybe berkat susu ibu..

    harap lisa boleh menyusukan both baby dia yer.. kene kuat semangat sket

    ReplyDelete
  3. Jiji
    - benda sejuk2 tu yang diidamkannya..baru elok batuk

    ReplyDelete
  4. Cik Pah
    - dia memang nak BF anak dia..tp tgok condition la..

    ReplyDelete
  5. bestnye lysa...rasa cm nk mandung lg jek..tapi..tapi...BANYAK tapinye tu.. :)

    ReplyDelete
  6. semoga dipermudahkan semuanya nnti..
    amin :)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah