Thursday, April 28, 2011

Panic!!!!!

Salam U olls

Lisa kirim salam kat semua...salam rindu...dia sibuk dan tak larat bwk badan dah...

Sabtu lepas lebih kurang pukul 7.00 mlm, dia balik dari jalan2 pusing2 ngan hubby dia sekitar taman...balik

jer terus duduk kat sofa..pas tu dia bangun nak pi toilet ke nak masuk bilik agaknya....tiba2 dia jerit....

Ala....ada air keluar..seluar akak basah....i plak....terus menerpa ke arah dia....aik...air apa pulak...ketuban

ko pecah ker?..dia kata x tau...seluar akak basah ni.......

Giler nyer panic.....i dah berderau darah dah...budak ni nak bersalin dah ke....i suruh dia pi toilet tgok dulu

takut false signal lagi....i terus call adik i yang kerja kat Klinik tu....dia suh htr spital...dengar jer spital

dia dah seriau....hubby dia masa tu nak sembahyang maghrib..i ckp..ko pi sembahyang dulu jep..kang x

sempat lak...pas tu ko call mak kau (MIL Lisa) memandangkan dia bekas bidan kan....abah suruh tunggu

dulu tgok ada x air keluar lagi....dak Lisa ni mengidam ikan belida lak time tu..mmg dah dapat...abah paksa

mak goreng kan cepat..takut Lisa x merasa...sempat jugak la Lisa makan ikan belida goreng..berdua dia

mengerjakan ikan tu dgn Dania..x pergi pun spital sebab dah xde air yang keluar...contraction ada tp x

seteruk ari tu...tapi mlm tu kami semua mmg berjaga2 la....mana tau Lisa nak bersalin dah...pelik la...

sampai sekarang i asyik fikir..."AIR" apa yang keluar time tu?sampai sekarang x dapat jawapan...nak kata

dia terkencing air tu kaler jernih......pelik2...false signal again.....ayooooo...babies..jgn main2 boleh x...

mama boleh sakit jantung apatah lagi ayah dan ibu kamu tau.....keluar cukup masa boleh?

2 comments:

  1. hehehe...
    dah sampai masanya nnti..
    terus jer bersalin..
    semoga baik2 saja.. Amin

    ReplyDelete
  2. Berdebar-debar baca entry ni.. ;)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah