Tuesday, April 5, 2011

Dania Demam dan Cirit Birit


As a mom..mesti risau kalau anak tetiba jatuh sakit kan...terkejut jugak i sebab masa dia jemput i kat KTM Seremban,elok jer lincahnya sampai la masa tgok AF sabtu malam tu..dia tertido awal..Pelik jugak...pagi ahad tu tetiba dia boleh muntah..2 kali...terus bawak pi klinik and doc said tonsil dah bengkak..muntah2 berlarutan dan terus badan dia panas membahang...kesian anak mama...tanya dia ada makan apa ke..dia ckp xde..Mak Yang dia a.k.a bukak lak citer,....ohh...makan twisties ngan Mak Yang..hmmm...memang la jadi mcm tu..anak dara i ni kan..alergic ngan junkfood mcm tu...ada yang dia x leh makan langsung..dia jarang jatuh sakit..dan susah nak berjangkit tp kalau dah terrrr..makan twisties...memang dia akan cirit birit...Apapun she is getting better..cuma alahaiiii...siksa nak bagi dia makan ubat..percaya x i bagi dia makan ubat ambik masa sampai 1/2 jam...macam2 alasan...susah betul...tapi kalau tangan atuk dah masuk campur..nak tak nak dia kena telan jugak dan yang bagusnya..dia x akan muntahkan....
Cukup pasal Dania...today i baru start kerja...took emergency leave yesterday...risau kan..anak tetiba jatuh sakit...its very funny when i told her to give her fever to me...bukan nak mintak sakit..tapi i x boleh tgok anak i sakit..kalau boleh semua sakit dia tu bagi kat i..biar i yang tanggung kan...
u olls....memang lately ni i yang akan update this blog..mak buyung tu dah tak larat and dalam masa yang sama dia x nak blog ni sunyi sepi kan..so..i akan ambil alih sementara sampai dia ok dan habis pantang nanti...dia kata kalau dia larat dia akan teruskan..kalau x larat..x kuasa  dah katanya..so..just wait and see..coz..i pun bz jugak kan..bukan sentiasa free nak update blog...kepada kawan2 Lisa...yess..i kak long dia yang akan update blog ni sementara waktu...harap u olls tak kisah...cuma ..i punya cara lain sikit..ayat2 i pun maybe lain dari Lisa...Mak Buyung tu titipkan Salam pada u olls..
see you in the next update...
Adios...

2 comments:

  1. waahh...kem salam sama itu mak buyung jugak...
    nnti eT nk upah sape la update blog time pantang...huhu

    anyway kak..ari tu anak eT nak demam, eT bg anak baring atas tilam sejuk..alhamdulillah kurang panas...
    kalo akak nk try leh PM eT... :)

    TUNGKU MODEN / BANTAL PANAS
    SET TILAM SEJUK
    Tommee Tippee: Closer to Nature PP 9oz - BPA FREE
    TUNGKU BAYI

    ReplyDelete
  2. mmg..kalau anak sakit..kita as a parent mmg super risau..walaupun demam biasa ..mmg tak leh nak tido malam dibuatnya

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah