Friday, May 11, 2018

Bertambah Koleksi Novel SA

Hi korang....

Sapa kat sini peminat novel..angkat tangan sikit...mana....x nampak pun....haaaa....baru- baru ni SA terima 4 buah novel dari kak Rozana Hassan..terima kasih tak terhingga..Kak Ana tau- tau jer adik dia ni memang hantu novel..dengan bertambahnya 4 buah novel ni makan bertambah la koleksi novel SA yang tak dibaca lagi..ada dalam 20 buah dah yang baru ha....bila la dapat luangkan masa baca novel ni...nak bawak balik rumah sewa malas sebab SA lagi malas kumpul2 dan bawak balik Seremban. SA kalau boleh biar baca kat Seremban dan dah habis masuk dalam almari je..ni pun tak beli lagi almari baru..novel dah muntah- muntah dah dalam almari lama tu...



  1. Hantaran Kasih Tuhan
  2. Abang King Kontrol



    1. 2 Nyawa Satu Cinta
    2. Tergolek Hatiku Keranamu
Baca tajuk jer dah tau citer ni best. Sure lepas ni jadi adaptasi drama. SA prefer baca novel..tak suka tengok drama. Biasa plot cerita drama ada tambahan atau berubah. Baik baca novel bleh golek2 feeling- feeling bila part best kan..Tiba part konflik ke..kecewa berpisah bercerai ke sama- sama menangis teresak- esak..Menjiwai watak betul..tapi ye la...baca novel kot..kena la ada feeling2 kan..tak feel macam mana nak faham cerita. Bila baca novel ni SA rasa macam SA watak utama dalam novel tu...hahahaha...giler la...berangan jer la...tapi ada je yang cakap...baca novel, senyum- senyum, menangis...semua membazir...bazir air mata la...apa la...elehhhh.....dengki la tu kan...suka la..nama pun hantu novel..memang la kena bazirkan air mata..baru la feel...betul tak korang?
Baca sekali lalu takde feel buat apa baca novel.. baik baca harian metro kan...hehehe...

Apapun pada SA lain orang lain minatnya...tak suka jangan kondem...betul tak?

Membaca kan jambatan ilmu...

5 comments:

  1. Wah rajin akak membaca novel ye.Hmm..rabia kurang membaca novel..hehe.

    ReplyDelete
  2. Kak Sue minat membaca juga, tapi novel kurang sikit. Lebih pada cerita seram walaupun penakut sebenarnya..

    ReplyDelete
  3. Baca novel mmg best...layan je kan.

    ReplyDelete
  4. 2Nyawa 1 Cinta tu sha dah baca.. Memang best kak..

    ReplyDelete
  5. Anak dara ai pun dah mula jadi pengumpul novel.. ibunya pulak hanya novel tertentu menjadi pilihan. huhuhu..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah