Saturday, May 19, 2018

Menu Sahur & Berbuka Puasa Hari Pertama

Hi korang,

Lambat plak SA publish menu sahur dan dan bea puasa pertama kan..kekangan masa dan kerja yang buat SA lambat sikit buat entry. Lepas tu cuma cepat up kat IG dan FB je..itupun macam tak sampai hati nak up..tapi kalau tak up macam x best plak kan..nanti korang buntu x tau nak masak apa plak..at least korang bleh dapat idea kan dari post SA ni..
Masa sahur hari pertama memang masak lebih petang tu untuk sampai ke sahur..malam tu SA masak sambal sardin atas permintaan dania..sardin kan pembuka selera kan..kalau xde lauk memang masak sardine je senang..tak pun goreng telur dadar..

Menu Sahur Hari Pertama


Ayam kampung masak Lemak Cili Api


Sambal Sardine Fav Dania


Menu Berbuka Hari Pertama


Sambal Udang Takde Petai


Kangkung Goreng Ikan Masin


Ikan Cencaru Goreng Kunyit


Sebenarnya banyak lagi menu berbuka...ada gak cucur udang special yg SA buat..x sempat nak amik gambar plak..SA goreng pun ph lambat sebab nak makan panas kan masa tu...

Tahun ni puasa takde la mencabar sangat sebab SA x rasa lapar cuma rasa tekak agak kering..padahal cuaca x panas cuma SA ke sana sini settlekan mak SA yang warded sehari sebelum puasa..lepas tu petang puasa pertama tu dia dh discharged dah..tu yang buat SA letih sangat dan rasa menggigil..nasib momy dida balik rehat buka puasa so boleh la dia take over..

Semoga hari2 mendatang SA dapat puasa dengan tenang..next week dah start sahur dan berbuka kat rumah sewa dh..bermula la cabaran baru SA berpuasa sebagai orang bujang..

9 comments:

  1. Sedap semua menu tapi Kak Sue paling suka ikan Cencaru goreng kunyit. Nak resepi SA..

    ReplyDelete
  2. sahur pun dah sedap hahaha nak pi duk rumah akak la boleh makan sedap :p

    ReplyDelete
  3. uihuiii sedap udang masak sambal walaupun tkde petai. hihi.

    ReplyDelete
  4. wah sedapnye menu. simple dan menarik

    ReplyDelete
  5. Semua menu serasi dengan tekak ai.. hehehe..
    Moga ma SA cepat sembuh dan moga rutin SA dipermudahkanNYA.

    ReplyDelete
  6. Meriah juga lauk pauk akak untuk berbuka dan sahur

    ReplyDelete
  7. Bulan puasa. waktu sahur mmg berselera hehe. Macam macam ada :)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah