Saturday, November 28, 2020

Koleksi Masakan SA Minggu Ini...

Hi korang....

Happy weekend...SA harap korang sihat dan happy always walau masih dalam suasana PKPB yang x tau entah bila akan berakhir. Memandangkan Seremban, Lembah Klang dan beberapa tempat lagi yang masih PKPB so SA macam biasa la..weekend je balik Seremban. 

As usual SA akan mengambil tugasan sebagai tukang masak di hujung minggundan kat bawah ni merupakan koleksi masakan SA hari ni dan minggu lepas. Sayang plak nak delete gambar so SA sekalikan aje semuanya kat sini...untuk idea korang jugak kalau buntu x tau nak masak apa boleh la cuba masak macam yang SA masak....

Jom tengok gambar...


Ayam goreng for the kids..anak2 buah pepagi dh sampai kat rumah


Ikan tenggiri dan Ikan kembung masak lemak cili api campur bendi Pak Zain tanam


Sayur campur


Ikan masin gelama masam goreng berlada


Ayam masak Bali bahan x cukup namanya


Ayam kampung masak lemak cili api..lauk last week


Sambal Kerang Adabi


Lamb grill


Pekasam Daging + Bayam Brazil


Sayur Kangkung + Bendi celur


Sambal Belacan


Ikan Siakap bakar


Air Asam


Salad tauhu dan timun


Udang Harimau Masak Lemak Cili api campur Daun Kunyit


Sup Ayam Pak Zain


Rendang kacang buncis campur pedal dan hati ayam



Ikan keli masak lemak cili api

Alhamdulillah...
Gambar yang atas sekali tu 4 lauk hari ni..gambar yang bawah-bawah semua gambar lauk minggu lepas masa SA WFH ...kalau korang xde idea nak masak lauk apa boleh la tgok-tgok idea SA..semua tu masak campak-campak je takde ikut specific resepi..kalau korang nak resepi mana-mana masakan SA boleh la tinggalkan komen kat bawah ye..im ok je nak bagi resepi...buat apa nak rahsia2 kan...share lan lagi bagus...SA sendiri suka mencuba resepi masakan orang lain...sesekali boleh tukar selera dan cara masak kan? 

Jumpa lagi next entry ye.....




12 comments:

  1. alamakkk y so tempting huhu bikin mengidam
    hancur diet mcm ni haha

    ReplyDelete
  2. Rendang kacang buncis tu nampak menggoda. Belum pernah masak. Harua mencuba ni

    ReplyDelete
  3. yang takde nama tu lamb grill kan..sedapnyaaaaa

    ReplyDelete
  4. semua lauk2 menyelerakan kak SA..yummies :p

    ReplyDelete
  5. Sambal belacan dengan air asam tu...perrgghhh...meleleh!

    ReplyDelete
  6. Ya rabbi, pekasan daging tu buat kita terliur tau SA..adeiiii ini yang nak keluarkan daging menangis dalam peti ni hahahahah

    ReplyDelete
  7. Sambal tu wajib ada. Pembuka selera :)

    ReplyDelete
  8. Lagi scroll lagi lapar.. Sambal kerang pun ada. Memang buat orang lapar je nih,.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah