Monday, November 9, 2020

Jaya Grocer Pilihan SA Shopping Barang Basah..

Hi korang...

Masih citer biashe- biashe je ha...SA korang ni mengalami sindrom pemalas lipas yang amat2..ni semua sejak kerja hakiki makin banyak hari-hari sampai takde masa langsung nak tengok blog...gambar ni kisah masa sebelum balik Seremban untuk bekerja dari rumah beberapa minggu lepas.. SA memang balik Seremban masa PKPB ni sebab kat rumah sewa takde apa kemudahan pun. Boleh giler kalau duk rumah sewa. lepas ni sure SA jadi blogger sendu sebab dah tak aktif blogging...nasib SA part time blogger je..dan ada kerja hakiki ..kalau fulltime blogger memang tak bagus la prestasi dan platform kalau macam ni kan..tak tau macam mana fulltime blogger tu bahagi masa...

So SA beli barang dapur skit kat Jaya Grocer ...weh...x mahal ke kat situ..pada SA ok jugak harga hahan basah kat sini..mahal sikit tu biasa. SA suka beli barang basah kat sini sebab fresh..puas hati beli...sayur pun beli sayur organik..kebaikkan sayur organik ni selain segar dan selamat..sayur ni tahan lama..sawi yang SA beli tu kalau tak habis guna..tahan seminggu...ikan-ikan dan ayam pun segar...makanan laut macam udang, sotong dan lain2 tu memang mahal sikit la..itu jarang skit SA beli...kalau barang  dapur yang kering-kering SA suka beli kat pasaraya biasa je...SA beli takat mana nak guna je sebab kat rumah sewa masak sendiri-sendiri je...senang macam tu kan..kadang tak habis masak SA suruh diorang guna je barang SA yang basah2 tu...sebab SA dah jarang balik rumah sewa.















Kalau beli barang basah SA memang simpan dan bungkus elok- elok. Kadang- kadang masukkan dalam bekas kedap udara so diorang tau la itu bahan masakan SA..Eh..SA bukan berlagak ye korang...SA memang utamakan kualiti bahan masakan SA. Sayur segar- segar kat sini dan tahan lama. Selain Jaya Grocer SA suka pergi Village Grocer, Sam Grocerries, Cold Storage dan banyak lagi. Alahai masak untuk sorang makan rasanya ok je...bukan beli stok untuk sebulan terus. Peti ais kat rumah sewa tu pun kecik je 2 pintu. SA pun tak decided nak cari rumah sewa baru lagi...harga bilik sewa pun agak mahal sekarang ni...x mampu SA nak sewa bilik lain....tak tahan dengan deposit yang diorang letak....

Okey la...kita jumpa lagi next entry ye...

#kitajagakita

16 comments:

  1. Puas hati dapat beli barang basah yang fresh. Mahal sikit takpe. Berbaloi dgn harga.

    ReplyDelete
  2. Waaa geram ni tengok barang basah fresh.. baru semangat nak masak sedap sedap kan..😍😍

    ReplyDelete
  3. Geramnya tengok tomato dia tu.. Rare tu.. Kita esok baru nk pi beli brg basah sebab stock dah kurang gila dah.. Kang xdak lauk nak masak time pkpb ni

    ReplyDelete
  4. Masa kat rumah sewa dulu dekat dengan Jaya Grocer, kalau urgent nak guna barang baru pegi situ. Kalau tak, sanggup pergi Giant/Tesco yang jauh sikit sebab nak lagi murah hehe

    ReplyDelete
  5. ha'ah memang bahan mentah dekat sini fresh belaka. Dulu NSK jaga level fresh dia tapi sekarang ni tak tahan lama dah even simpan elok

    Farhana Jafri

    ReplyDelete
  6. kite pun suka pegi cold storage and jaya grocer :) kite dah follow you sis.. :)

    ReplyDelete
  7. Jaya grocer ni sisyat x pernah pegi lagi. Tapi kawan2 suka bcerita bestnya beli brg dapo kat sini. Semua segar.

    ReplyDelete
  8. hai SA... bila dh wfh ni mmg jarang nk update blog kan? hehehehe... samalah kita... kakmim br masuk opis minggu ni.. wfh dr hari khamis lepas

    ReplyDelete
  9. pernah juga beli sayur kat sini, memang fresh kak, sayur yang x jual kat tempat lain pun ada jual kat sini. pemalas lipas tu first time dengar hahaha

    ReplyDelete
  10. presentation utk halloween tu hebat and unik! hehehe

    ReplyDelete
  11. Fresh tu! Geram tengok udang harimau. Buat masak lemak cili api pun sedap

    ReplyDelete
  12. Seronok kan SA kalau dapat beli barang basah yang segar macam nie. Geram tengok tomato tu SA.. anyway jaga diri ya SA..

    ReplyDelete
  13. Pernah sekali ja masuk jaya grocer. Paling suka semua barangan fresh, dibungkus elok, disusun rapi. Seronok nak membeli.

    ReplyDelete
  14. Kalau sayur tu tahan sampai seminggu, memang berbaloi beli kak walaupun mahal sikit..

    ReplyDelete
  15. bestnya shopping..lama dah terperuk ni huhu

    ReplyDelete
  16. jaya grocer ni bagus untuk beli bahan2 basah yang organik..memang berkualiti...

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah