Monday, November 16, 2020

4 Dara Ke Mak Dara ni?

Hi korang...

Petang semalam SA buang tebiat menyahut cabaran kawan- kawan group hikers. Sebenarnya diorang dah plan challenge ni lama dah...ikutkan plan asal nak pakai baju kurung kedah dan batik masa kat peak salah satu gunung kat NS. Tapi memandangkan PKPB maka hasrat tu tergendala. Sudahnya team leader suggest amik gambar jer...bagi yang perempuan inilah challengenya.takde la susah mana tapi berpeluh jugak ketiak nak buat challenge ni...yang lelaki senang je challengenya dan diorang dah buat sebelum ni.Ikutkan SA malas nak buat tapi layankan ajer la sebab sporting kan...rasa macam bebudak kejap..rasa muda remaja gitu...hakikatnya penat gelak bila settle amik gambar...adoi...tak pernah- pernah buat perangai...

Korang rasa ok ke gambar- gambar SA tu...penat jadi model bila anak dara jadi photographer..senget skit..depan skit..pandang tepi...dongak...haih....dulu muda- muda okey jer posing2 pelbagai gaya ni..dah tua ni kaku plak..nak- nak pose depan anak dara...


Gambar ni simple sebab takde bunga


Selit bunga seketul..mulanya ada bunga daisy, selit2 jatuh...selit2 jatuh..sudahnya amik je bunga ros..

Korang nak tengok semua gambar?


 


Sebenarnya ada yang belum bagi gambar lagi..nanti dah complete SA tambah kat sini je la...kelakar giler la bila mak- mak orang dressing macam ni...pas tu ada plak ajak buat Challenge pakai Pakaian Seragam Sekolah atas gunung. Agak- agak la nak buat challenge macam tu..kalau setakat amik gambar je suka- suka and buat collage macam tu ha ok la kot...kang naik gunung, dengan penat kemana, baju sekolah kemana...hahahaha...

Tapi yang penting semua comel kan...


24 comments:

  1. ya Allah...sporting sungguh semuanya...manis2 dengan props masing2..

    ReplyDelete
  2. foto foto apalah itu yang berseni, tak mengenal usia. tetep comel kak

    ReplyDelete
  3. Cantik manis.... memang ayu sungguh mak dara ke anak dara ke semuanya lawa! Teringat pulak filem Perempuan Melayu Terakhir. Budaya Melayu, wanitanya sipu-sipu malu gitu.

    ReplyDelete
  4. confirm mak dara walaupun pernah pegang title anak dara haha

    ReplyDelete
  5. Eh.. Mak Dara pun cun jugak. Kalah kak lina pom pom. Nanti gambar pakai baju sekolah pun share ye. Mesti comel

    ReplyDelete
  6. Aduh.. wanita melayu terakhir smua ni ... cantik and ayu

    ReplyDelete
  7. Hehehehe..kalau buat hitam putih lagi klasik sangat ni SA.Ni pun dah wow. Terbaik ah.

    ReplyDelete
  8. hamboii..cecomel memasing ek ..macam wanita melayu terakhir tau

    ReplyDelete
  9. Wah, koleksi 4 dara gitu! Kena suruh Faizal Tahir panggil feature klip video dia ni :)

    ReplyDelete
  10. Indah semua fotonya, kak
    Tampak cantik elok.
    Salam.

    ReplyDelete
  11. semua cantik2 la SA.. Sesuai jugak baju sekolah pun. Tak pun baju pegantin. Hahah..

    ReplyDelete
  12. Amboiii. Lawa lawa semua Mak Dara :)

    ReplyDelete
  13. Wah semua comel2! Bagusnya korang semua semua sporting!

    Challenge pakai baju sekolah pun best gak tu!

    ReplyDelete
  14. Comeynyaa semua mak mak dara's ni :)

    ReplyDelete
  15. aah comel. cantik-cantik semua mak dara.. Tahniah dapat sahut cabaran

    ReplyDelete
  16. Comel mak2 sporting. Kalau view kampung ni memang win gambar.

    ReplyDelete
  17. Cantikkkk... semuanya sporting best layan geng mcm ni kn?

    ReplyDelete
  18. alalalala...semua comel² belaka....cute

    ReplyDelete
  19. Gambar yang ada selit bunga nampak ayu perempuan melayu terakhir gitu kak. Macam-macam idea musim PKPB ni kan.

    ReplyDelete
  20. bila SA selit bunga tu nmpk ala2 perempuan melayu terakhir gtu...bila dh rmi geng buat challenge gini sronok la

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah