Sunday, November 15, 2020

Kau Dh Kenapa SA!!

Hi korang...

Entah kenapa semalam...sebenarnya macam biasa masak nasi pukul 7 malam. Biasa tak masak just panaskan nasi left over tengahari..abah cakap masak la sikit long....nasi ada tu sikit sangat..SA pun masak la macam biasa..entah kenapa SA terlupa tekan suis periuk nasi...terus je kemas dapur lepas tu...lap-lap dapur and terus pi ke ruang tamu tengok tv....tiba masa nak makan...angkat je periuk...tak notice pun periuk tu panas ke..sejuk ke....ntah apa yg bermain di fikiran masa tu...


 
Nak senduk nasi je.....
Jeng...Jeng..Jeng.....
Yarabbi!!!!!
Nasi x masak!!! yang senduk nasi tu abah kan....ermmmm SA terus....alahaiiiiiii.....nasib ada nasi left over tengahari...bagi je kat abah and SA masakkan semula nasi....
Allahu...
Macam mana boleh terlupa on suis periuk nasi...
Rasa bersalah plak...tapi SA bantai ketawa kuat2....
Abah cakap...apo kojo la kau ni long....hahahaha....
Sabar je la nak....
Sapa pernah kena?


15 comments:

  1. Hihihi... biasa jugak kena mcm tu.. itu namanya over konfiden.. haha

    ReplyDelete
  2. Hehehhehe... Mcm xbiasa kak... Saya pun selalu gak kak... 😂😂😂

    ReplyDelete
  3. Pernah juga kena. Nasib baik ada lebihan nasi. Menunggu waktu lapar memang seksa.

    ReplyDelete
  4. PC pernah. Pulak masa tu ada tetamu datang. Bersungguh ni apa-apa hal masak nasi dulu. Sementara masak nasi,laju-laju masak lauk sedapatnya dua tiga jenis. Dah siap lauk masyaAllah lega sangat ni. Hidang semua atas meja,fuh siap air semua dah dengan yakin cakap seronok ni makan ramai-ramai nasi panas..sekali........biru muka harapkan sudah menjadi nasi rupnya nasi masih beras..hujungnya tenggek terus atas dapur gas.

    ReplyDelete
  5. aduh, ni kalau mmg tgh2 lapar boleh jadi harimau bila tgk nasi tak masak hahaha

    ReplyDelete
  6. selalu juga jadi macam ni, kalau tengah lapar mahu menangis bila perasan terlupa nak tekan suis..haha ♕Tiara Sapphire♕

    ReplyDelete
  7. Beberapa hari lepas, kak Amie pun cenggitu juga. Dah siap masak lauk, bubuh atas meja, panggil seisi keluarga utk makan tengahari. Suruh anak senduk nasi dari rice cooker. Sekali anak buka...nasi tak masak lagi. Kakak lupa tekan suiz on..huhuhuuu! Faktor usia kakak kot, atau banyak sangat yang difikirkan.

    ReplyDelete
  8. haha dapat bayangkan abah akak cakap dgn slang nogori nya.. jgn risau saya pun pernah buat gak haha

    ReplyDelete
  9. Ini biasa kak. Kadang tu banyak fikir sampai terlupa nak on suis. memang mendapat lah bila buka periuk masih lagi beras..huhu..sabar je lah

    ReplyDelete
  10. pernah kak..hahahha..rasanya wajib setiap orang kena minimum sekali seumur hidup 🤣🤣🤣

    ReplyDelete
  11. Pernah jugak sekali dua, tapi tu masa fikiran serabut sangat

    ReplyDelete
  12. Pernah kak SA ooii...seram kalau husben shida yg buka..kesian dia nk mkn huhuu..

    ReplyDelete
  13. hah..verangan yeak..ingtkan adam ke tu..haha..saya pun penah kena macam ni..time nak makan, tengok helok lagi beras tu berenang dlm air..haha...

    ReplyDelete
  14. Hahaha semua mesti pernah kena macam ni.. rs mcm dah tekan tapi tidak hihihi. Hr tu pernah sekali mmg dh hidang semua, sekali tgk nasi xmasak. Turun ke cafe bawah utk beli nasi je..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah