Wednesday, November 25, 2020

WW~ Random Photo Lagi

Hi korang...

2 hari tak update blog, bukan takde masa..biasa la kalau WFH memang malas...hahaha...penat pun penat kan. Berbeza kerja dari rumah dengan kerja dari office. Kalau kat rumah tak disiplin sangat especially bab diet. Kaki ni dan tangan ni rajin sangat nak masuk dapur. Bahaya...kan? kalau kat office dia pandai behave...hahahah....

So hari ni SA nak share lagi beberapa gambar random sebelum SA delete dari handphone gallery...


Alangkah bestnya kalau dapat bercuti macam ni ha....ya allah...sanggup SA habiskan cuti seminggu.


    Snacking SA..buah betik yang abah tanam...sehari 2 keping je...tak leh lebih...


Bunga pokok bendi ...cantik kan...sekali pandang macam bunga raya..


Buah peria...pkok peria abah tanam ni makin galak berbuah....dah banyak sedekah kat jiran- jiran dan bagi adik beradik


Lotus biscoff cheesecake..dapnya kalau dapat...oh no...not now..SA tengah diet...


Beli kat Shopee...tak jumpa dah kat mana- mana pasaraya..sebelum ni besar2 isinya..kali ni kecik sangat...rasa masih sedap...


Barangan GoShop dah sampai...bukan main suka mak SA


Dapat free chopper dan pan segiempat...malas plak nak amik gambar..


Snacking hari apa x ingat...Sabtu ke Ahad ntah...dragon fruit...beli 2 biji RM17...mahal...


Pokok Cili Abah SA dah mengeluarkan hasil..


Ni pun sama...


Bayam Brazil hidup subur tapi daun nyer kecik2 sangat...

SA petik buah peria yang dah matang...petik rajin..


Mak SA ajak menyicah....


Pagi Isnin minggu lepas pemandangan di Pasar Seni


Reward for myself


Lunch hari Khamis minggu lepas..order boat noodles je thru Foodpanda


Sarapan hari Jumaat...Mealstation KL Sentral


Petik bendi plak...


Benda penting bila mata letih


Olive oil dalam masakan...jaga pemakanan  sangat nih


Bunga Peria..


Aydan!!!Sabtu lepas...makin bulat anak buah SA ni


Donut adik SA buatkan


Muka penat dan masih tido lagi pagi Isnin


Mak SA jenjalan kat simpang depan rumah beli kuih...ingat dia tunggu SA...eh...dia pi sendiri..bahaya...dia bukan kuat sanagt pun...


Mak tiri Dania jadi agent Kek Durian Viral...nampak sedap...SA order sebiji yang harga RM35


Korang kalau nak beli leh contact number kat gambar tu..SA dah order dah...Jumaat nanti sampai..oh ye dia cover area Putra Heights dan area berdekatan Shah Alam je..


Bertuah ni tengok tv..rupanya..bila Ibunya tinjau tengok- tengok dah lelap..


Keadaan kuku kaki SA lepas hiking bulan lepas...aduhai....cacat kuku jari kaki..


Malas makan nasi...SA beli burger MCD je..


Saje nak test Spicy Grand McChicken...okey la..not so bad...

Okey...itu jer random photo...

Yeay dah bleh delete....malas nak simpan banyak- banyak...

See ya..next entry...eh...ada ke? hahahaha....tengok mood la erk...


20 comments:

  1. sama la..Ayu pun kalu WFH memang malas nak jengah or update blog. And sama jugak, kalu kat rumah gatai je kaki nak ke dapur...cari apa yg boleh dikunyah. dok opis elok je plak...alahai.
    alhamdulillah..meriahnya hasil berkebun...

    ReplyDelete
  2. banyak photo makan je ni..hehehe.. WFH asyik makan je la kita.. sama.. hahaha

    ReplyDelete
  3. betik tu kalo makan lebih dari dua hiris, jadi apa kak?

    ReplyDelete
  4. Cantik2 gambar yg terhasil..
    Penuh berseni.
    T.kasih singgah di blog MM..
    Ni kira membalas kunjungan. Hihi..

    ReplyDelete
  5. jap..jap..akak nak terjah shoppee ni nak oder sambal kerang

    ReplyDelete
  6. Gambar first tu kalau dapat memang syok kak. Lama lama pun takpe! Sedap tu dapat makan betik fresh from pokok. Buah naga sedap tapi tulah mahal harganya. Kalau teringin layankan je lah kan. Sedapnya kek dua dua tu kak.Subur semua tanaman. Seronok tengok.

    ReplyDelete
  7. Suka sangat tengok hasil berbudi pada tanah tu. Bayam brazil tu SA tanam dalam pasu ke?

    ReplyDelete
  8. Masa saya WFH dulu², saya tak makan waktu siang sebab tinggal sorang diri, hubby pegi keja.. Petang² barulah masak makan malam.. hihihi tapi tak kurus² jugak😭...

    ReplyDelete
  9. Suka tengok buah peria tu. Cantik! Memang best kalau ada tanaman sendiri. Nak masak, petik saja.

    ReplyDelete
  10. lama tk mkn dragon fruis...papaya br pg td husband beli...lama juga tk mkn

    ReplyDelete
  11. Cantiknya bunga bendi dengan bunga pria tu..
    Sedapnya kek durian.. Kalau ada area sini, boleh cuba..
    Sambal kerang tu sedap eh kak.. Boleh Sha cuba nanti..

    ReplyDelete
  12. Wah! Abah SA rajin bertani... tangan sejok ni...

    ReplyDelete
  13. haritu ammi nak order spicy grand tu le...skali tersalah sebut ngan boss. ammi sebut spicy mc deluxe..cissss

    ReplyDelete
  14. Lama xmkn boat noodles tu... Esk kena order gak lahhh... Sedapnyaaa

    ReplyDelete
  15. subur tanaman2 yang ayah Kak SA tanam semuanya.. tngk da ada banyak hasil..
    puas hati gituu berbakti pada tanah mesti ada hasilnya..

    ReplyDelete
  16. Byk gambar mknn.. samalah kita suka snap gambar mknn tp kakmim save kt ig jer.. hehehe

    ReplyDelete
  17. Kak SA..dragon fruit tu serius la 2 biji 17 hengget..Allah mahal tu.
    betul kak SA, dpt bercuti mcm tu Allah..syahduuu

    ReplyDelete
  18. saya baru hari ni sempat jengah blog2 . Sibuk jadi cikgu sekarang ni. Bila pagi2 dah mengadap skrin menghabiskan tugasan2 online diaorang tu, masuk petang malas dah la nak online.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah